dobroge.tv

Live

Ucrainenii susţin că o dronă folosită de ruşi în atacul asupra Portului Izmail ar fi căzut pe teritoriul României. Ce spune Angel Tîlvăr, ministrul Apărării

Ucrainenii susţin că o dronă folosită de ruşi în atacul asupra Portului Izmail ar fi căzut pe teritoriul României. Ce spune Angel Tîlvăr, ministrul Apărării
04 septembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev, Oleg Nikolenko, a declarat luni că una dintre dronele folosite de ruşi în atacul din cursul nopţii asupra portului ucrainean de la Dunăre Izmail ar fi căzut pe teritoriul României. Cu toate acestea, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a infirmat aceste informaţii. 

Citeşte şi: Un nou atac asupra portului Izmail de pe Dunăre, aproape de graniţa cu România

„Potrivit Serviciului Gărzii de Stat a Frontierei Ucrainei, noaptea trecută, în timpul unui atac masiv al Rusiei în apropiere de portul Izmail, dronele ruseşti Shahed au căzut şi au detonat pe teritoriul României.Aceasta este încă o confirmare a faptului că teroarea rachetelor ruseşti reprezintă o ameninţare uriaşă nu numai pentru securitatea Ucrainei, ci şi pentru securitatea ţărilor vecine, inclusiv a statelor membre NATO.Facem apel la partenerii noştri să accelereze furnizarea de sisteme moderne suplimentare de apărare antirachetă şi antiaeriană, precum şi avioane de luptă către Ucraina, ceea ce va spori protecţia infrastructurii Ucrainei şi a ţărilor vecine”, se spune în mesajul postat de purtătorul de cuvânt al ministrului Dmitro Kuleba.

 

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a infirmat informaţiile apărute în spaţiul public.

”Infirm în mod categoric informațiile apărute în spațiul public cu privire la o așa-zisă situație apărută în cursul nopții de 3 spre 4 septembrie, în care drone rusești ar fi căzut pe teritoriul național al României. Structurile cu responsabilități ale MApN au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, atât în cursul nopții trecute, cât și sâmbătă spre duminică, asupra infrastructurii portului Reni. În niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României.

Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian și contribuie la consolidarea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, conform planurilor naționale și aliate.

Atacurile Federației Ruse îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina sunt nejustificate și în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar”, a afirmat, luni, Angel Tîlvăr, pe Facebook.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233