dobroge.tv

Live

O lecţie de prietenie. Actrița Daniela Nane a adoptat fetița pianistei Ioana Maria Lupașcu, după ce aceasta şi-a pierdut mama: ''Avem încredere că Bunul Dumnezeu va rândui''

O lecţie de prietenie. Actrița Daniela Nane a adoptat fetița pianistei Ioana Maria Lupașcu, după ce aceasta şi-a pierdut mama: ''Avem încredere că Bunul Dumnezeu va rândui''
04 septembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Lumea artistică este în doliu după moartea unei mari valori a Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești. Pianista Ioana Maria Lupașcu a dus o luptă lungă împotriva cancerului, dar, din păcate, boala a învins. Ioana Maria Lupașcu s-a stins la sfârşitul lunii august, la aproape 46 de ani.

„Cu sufletele îndurerate vă anunțăm că prietena și colega noastră, Ioana Maria Lupașcu, a plecat dintre noi. Deși oamenii buni nu câștigă întotdeauna, o vom ține minte pe Ioana ca o adevărată luptătoare, atingând cu dragoste persoanele din jurul ei și clapele pianului chiar și în cele mai dificile momente ale vieții. Suntem recunoscători că ne-am putut afla în preajma unui spirit atât de frumos și a unei artiste desăvârșite, deși această călătorie a fost întreruptă prematur”, au anunţat, pe Facebook, colegii artistei, de la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești.

Actrița Daniela Nane a luat-o în grijă pe fetița Ioanei Maria Lupașcu

În urma ei, a rămas o fetiţă de doar 13 ani, Fatima Maria. Daniela Nane, prietenă bună cu mama sa, a luat-o sub aripa ei. Actrița Daniela Nane a confirmat pe pagina ei de Facebook că fetița prietenei ei cele mai bune este acum în tutela ei.

„Prieteni, fetița Ioanei Maria Lupașcu va rămâne cu mine. Nu e singură pe lume, cum s-a spus, are niște verișoare și nepoate de gradul 4-5, cu care va ține legătura, a apărut și un frate vitreg, de 19 ani, pe care tocmai l-a cunoscut. Am văzut postări cu contul meu de ONG către oameni care ar vrea să ajute. Evident că banii sunt bineveniți întotdeauna, dar trebuie să știți că situația nu e disperată și avem încredere că Bunul Dumnezeu va rândui. Trebuie să ne adaptăm la noua viață, să rezolvăm cu actele în instanță, să găsim un apartament în care să locuim împreună, într-o zonă mai aproape de restul familiei mele, astea sunt acum prioritățile. Ne adunăm un pic și le așezăm pe toate. Vă mulțumim din suflet pentru susținere!”, a scris actrița Daniela Nane pe pagina personală de Facebook.

Pianista Ioana Maria Lupașcu s-a născut pe 19 septembrie 1977 la Brăila. A început să studieze pianul la vârsta de 4 ani. A absolvit în anul 2000 Conservatorul din București. Pentru o scurtă perioadă a studiat la Conservatorul din Lausanne, iar apoi devine eleva maestrului Lazar Berman în Italia, la Accademia Europea di Musica.

În anul 2005 se întoarce în România, iar în 2007 devine solistă concertistă a Filarmonicii ‘Paul Constantinescu” din Ploieşti. Ioana Maria Lupașcu a fost câştigătoare, finalistă sau laureată a numeroase concursuri de pian naţionale şi internaţionale, prezentă pe scene din Italia, România, Elveţia, Croaţia, Slovacia, Belgia, Lituania, Turcia, Spania sau Germania.

În 2007 a lansat CD-ul „Live Piano Solo”, urmat de „Piano Recital“ în 2009. În 2011 interpretează coloana sonoră a documentarului de televiziune „O lacrimă de… celuloid…”.

Era cunoscută brașovenilor pentru recitalurile alături de Daniela Nane, cele mai multe dedicate lui Eminescu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233