dobroge.tv

Live

Au început controalele la stațiile GPL din județul Constanța

31 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

15 stații GPL care funcționează în Constanța nu au autorizație ISU privind securitatea la incendiu. Este concluzia autorităților, care au început controale la toate stațiile GPL din județ. Echipe mixte formate din pompieri, ingineri de la Inspecția Cazanelor sub presiune, Inspectoratul Teritorial de Munca, Garda de Mediu, Politie și ANAF au ieșit în teren și s-au pus pe treabă.

În tot județul funcționează 130 de stații care vând GPL separat sau în cadrul unor benzinării clasice. Dintre acestea, ISU a identificat 15 care nu au autorizație pentru securitate la incendiu. Asta din cauză că la momentul când au fost deschise nu era nevoie de această autorizare.

„Se fac verificări și rezultatele cor fi comunicate ulterior, la sfârșitul zilelor. Fiecare instituție, pe linia ei”, a declarat Cristian Rotaru, ISU Dobrogea.

Echipele de control verifica atât documentele care au stat la baza autorizării acestor obiective, cât și modul în care sunt respectate normele de prevenire a incendiilor.

„Verificările se vor desfășura într-un mod centralizat, pe raza municipiului Constanța planul a fost să se verifice trei operatori zilnic, în teritoriu se vor verifica doi”, a declarat Silviu Coșa, prefectul municipiului Constanța.

„Ei vor urmări pe de-o parte să verifice dacă sunt îndeplinite condițiile care au stat la baza autorizării și, nu în ultimul rând, modul în care este asigurat managementul riscului privind securitatea la incendiu”, a declarat Cristian Amarandei, șef ISU Dobrogea.

Acțiunea de control de la Constanța va dura o lună. La final autoritățile județene vor prezenta concluziile din teritoriu. Controalele la GPL au fost cerute de premierul Marcel Ciolacu după tragedia de la Crevedia, unde mai multe cisterne încărcate cu gaz petrol lichefiat au explodat. Trei oameni și-au pierdut viața în urma exploziilor, iar alți zeci au fost răniți.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233