dobroge.tv

Live

Furtunile au făcut ravagii în zeci de localităţi din ţară. Mai multe locuinţe au fost inundate, maşini avariate de copacii doborâţi de vânt

Furtunile au făcut ravagii în zeci de localităţi din ţară. Mai multe locuinţe au fost inundate, maşini avariate de copacii doborâţi de vânt
31 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

IGSU anunţă joi dimineaţă că 35 de localităţi din 19 judeţe şi Capitala au fost afectate de vijelii şi de ploile abundente în ultimele 24 de ore. De asemenea, circulaţia a fost blocată temporar pe trei drumuri naţionale, iar în 37 de localităţi din 6 judeţe a fost afectată alimentarea cu energie electrică.

”În ultimele 24 de ore, fenomenele hidrometeorologice au produs efecte în 35 de localităţi din 19 judeţe (Alba, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Vaslui şi Vrancea) şi municipiul Bucureşti. Cu eforturi susţinute, pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 22 case, 35 curţi, 9 beciuri, 1 pasaj, 5 străzi, precum şi pentru degajarea unor elemente de construcţie de la acoperişurile a 18 imobile şi pentru îndepărtarea a 51 de copaci, fiind avariate 8 autoturisme”,transmite IGSU.

De asemenea, în judeţul Bistriţa-Năsăud, 2 persoane au fost evacuate la rude dintr-o casă inundată, însă, la acest moment, acestea s-au întors în locuinţă.

Din pricina apei aflate pe carosabil şi a unui copac căzut, circulaţia rutieră a fost temporar blocată pe 3 drumuri naţionale (DN75/AB, DN2/BC şi DN17C/BN) şi pe 1 drum judeţean (DJ172B/BN).

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate avarii în 37 de localităţi din 6 judeţe - Bacău, Iaşi, Botoşani, Neamţ, Suceava ăi Vaslui - iar echipe ale furnizorilor intervin pentru remedierea acestei situaţii.

La acest moment nu sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor vremii nefavorabile.

Cea mai mare parte a ţării s-a aflat, de miercuri dimineaţă, sub avertizări cod galben şi portocaliu de ploi, vijelii şi descărcări electrice.

Sursă foto: IGSU

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233