dobroge.tv

Live

Încep controalele la stațiile GPL din tot județul Constanța. Silviu Coșa: „Pe raza municipiului, planul a fost să se verifice trei operatori zilnic, iar în teritoriu se vor verifica doi”

30 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Mâine încep controalele la stațiile GPL din tot județul Constanța. Anunțul a fost făcut de prefectul Silviu Coșa, la finalul unei ședințe cu instituțiile care-și vor trimite reprezentanții în teren. Vor fi constituite două echipe de control care vor lua la bani mărunți fiecare stație de Gaz Petrolier Lichefiat sau benzinărie care vinde și GPL.

„Verificările se vor desfășura într-un mod centralizat. Pe raza municipiului Constanța planul a fost să se verifice trei operatori zilnic, în teritoriu se vor verifica doi, fiind vorba și de acoperirea unor distanțe, astfel încât acțiunea de verificare să se definitiveze până la sfârșitul lunii septembrie”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

În județul Constanța sunt 130 de comercianți care vând GPL, separat sau în cadrul unor benzinării clasice. Dintre acestea, ISU a identificat 15 care nu au autorizație pentru securitate la incendiu, din cauza că la momentul când au apărut nu era nevoie de așa ceva sau că nu și-au depus actele ca s-o obțină. Echipele de control vor fi formate din pompieri, ingineri de la Inspecția Cazanelor subpresiune, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Garda de Mediu, Poliție, și din Serviciul Antifraudă - ANAF.

„Ei vor urmări pe de-o parte să verifice dacă sunt îndeplinite condițiile care au stat la baza autorizării/funcționării acestor obiective. Pe de altă parte să verifice dacă sunt îndeplinite normele de prevenire a incendiilor la această categorii de obiective și, nu în ultimul rând, modul în care este asigurat managementul riscului privind securitatea la incendiu”, a declarat Cristian Amarandei, șef ISU Dobrogea.

Controalele la GPL au fost cerute de premierul Marcel Ciolacu după tragedia de la Crevedia, unde mai multe cisterne încărcate cu gaz petrol lichefiat au explodat omorând doi oameni și rănind alți 57.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233