dobroge.tv

Live

Se fac ultimele pregătiri în școlile și liceele din Constanța pentru ca elevii să se întoarcă în bănci în cele mai sigure condiții

29 august 2023
Publicitate

În școlile și liceele din Constanța se fac ultimele pregătiri pentru începerea noului an școlar. De mai bine de două săptămâni, echipele de curățenie igienizează clasele unde elevii vor învăța timp de 36 de săptămâni. Și părinții îi pregătesc așa cum s-au obișnuit an de an, pentru ca celor mici să nu le lipsească nimic din ghiozdan.

Cântecul clopoțelului care vestește începutul anului școlar se va auzi în mai puțin de o lună. Grădinițe, școli și licee, toate trebuie să fie pregătite și igienizate până la deschidere, când cei mai mici și mai mari se vor așeza din nou în bănci. De pildă, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, peste 180 de elevi vor păși pentru prima dată în clasele unde își vor petrece cei patru ani de liceu.

Sălile de clasă au fost văruite, geamurile au fost șterse, iar băncile au fost igienizate cu atenție pentru elevii care vor începe noul an școlar, transmite Maria Mîner, reporter Dobrogea TV.

Odată cu debutul toamnei, începe numărătoarea inversă pentru elevi, părinți, dar și profesori. Nu doar părinții și copiii au de lucru în această perioadă aglomerată, în care aleargă după rechizite și vestimentație, ci și directorii instituțiilor de învățământ, care dau zor să finalizeze ultimele pregătiri și orarul fiecărei clase.

„Pentru a-i primi așa cum se cuvine, să aibă satisfacția muncii împlinite și existența într-un spațiu primitor, facem ultimele retușări, asta însemnând repararea unor mici obiecte care au suferit niște deteriorări, zugrăvirea e finalizată”, a declarat prof.dr. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”.

„Am terminat în proporție de 99% curățenia în școală, săptămână viitoare avem programate activitățile de deratizare, dezinsecție, ne-am aprovizionat la birouri cu materialele consumabile, inclusiv pentru elevi carnete”, a declarat Claudia Nițu, directorul Liceului Energetic Constanța.

Pe data de 11 septembrie, elevi de toate vârstele vor păși în sălile de clasă proaspăt pregătite. Echipa Dobrogea TV a stat de vorbă cu câțiva părinți, care și-au pregătit copii de noul an școlar. Întrebați și despre bugetul alocat pentru rechizite și articole vestimentare, părinții au spus că este nevoie de un salariu pentru a-i pregăti pe micuți.

Tătic: Foarte scumpe. Deci cele mici, pentru copiii mici sunt foarte scumpe în comparație cu cele pentru cei mari.

Reporter: Cam cât cheltuiați de regulă?

Tătic: Când erau mici cm 400-500 de lei, acum 1.500-2.000-2.500, foarte mult.

***

Mămică: Hăinuțe de grădiniță, acolo nu este obligatorie uniforma, deci haine obișnuite.

Reporter: Cum vi se par prețurile?

Mămică: Destul de ridicate comparativ cu anii trecuți. Peste 500 de lei clar cheltuim.

***

Mămică: Ne-am pregătit pentru grădiniță și creșă.

Reporter: Hăinuțele le-ați cumpărat?

Mămică: Le avem, da, pe toate.

Anul acesta, ceremonia de deschidere a anului școlar se va desfășura fără restricții. În dimineața de 11 septembrie, curțile școlilor vor fi pline de copii și părinți, prezenți alături de elevi la festivitate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233