dobroge.tv

Live

STUDIU. Unul din doi români nu își permite să economisească din cauza inflației

29 august 2023
Publicitate

Unul din doi români nu îşi permite să economisească din cauza inflaţiei, arată un studiu recent. De asemenea, un număr tot mai mic de români aleg să pună bani deoparte pentru a face faţă unui viitor mai scump, previzionat deja de numeroasele scumpiri în lanț.

Un studiu realizat de Ipsos și citat de ziare.com relevă faptul că 11% dintre români pun mai mulţi bani deoparte pentru a face faţă zilei de mâine. De asemenea, doar unul din cinci români este atent la cumpărăturile efectuate și la cheltuieli și urmăreşte reducerile din magazine. Îngrijorător este faptul că aproape jumătate dintre români nu îşi mai permit să economisească din cauza inflaţiei.

Studiul mai arată că doar 24% dintre respondeți sunt interesaţi de educaţia financiară şi caută informaţii pe internet, în timp ce aproximativ 57% apelează foarte rar sau niciodată la experţi sau consultanţi de specialitate pentru a discuta despre situaţia lor financiară. Pentru a putea face faţă scumpirilor, mai bine de jumătate dintre cetățeni spun că au redus cheltuielile inutile pe haine, dar şi pentru ieșirile la restaurante ori vacanțe.

Din cauza creşterii preţurilor, 29% dintre români economisesc mai puţin în conturi sau nu mai economisesc deloc, iar un sfert dintre ei declară că şi-au schimbat modul în care strâng sau investesc banii. Aceste cifre sunt confirmate şi de evaluarea Banometru, realizată în perioada ianuarie – iunie a acestui an, potrivit căreia mai bine de un sfert dintre beneficiarii programului nu au un fond de economisire sau nu economisesc deloc. Banometru este o platformă pentru planificarea bugetului şi gestionarea eficientă a datoriilor şi veniturilor, cu sfaturi despre economisire şi echilibru financiar.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233