dobroge.tv

Live

Controale la stațiile GPL din județul Constanța: nouă dintre acestea nu dețin autorizație de securitate la incendiu

28 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

După explozia de la Crevedia, pompierii încep verificările la stațiile de Gaz Petrolier Lichefiat. Constanța are nu mai mult de 24 de stații de alimentare doar cu GPL, în tot județul. Nouă dintre acestea nu dețin autorizație de securitate la incendiu, iar majoritatea sunt amplasate în jurul blocurilor.

Una dintre stațiile ce vând Gaz Petrolier Lichefiat este situată în cartierul Tomis Nord, unul din cele mai mari cartiere din oraș si cel mai dens populat. Stația GPL se află chiar la intersecția a doua străzi cu flux intens: Dobrilă Eugeniu și Cişmelei. De jur împrejur sunt blocuri cu patru, cinci și chiar șase etaje.

„În primul rând e de foarte mult timp, nu s-a sesizat nimeni”,spune un constănțean.

„La cât sunt: La 20 de metri și asta, și de alea, și de toate cele. Plus că sunt care alimentează direct ca beneficiar”, spune un alt constănțean.

ISU Dobrogea are în evidență în tot județul aproximativ 76 de stații de carburant, dintre care doar 24 cu GPL, iar alte 24 sunt benzinării care vând și gaz. Nouă stații GPL nu dețin autorizație de securitate la incendiu. Ultimele controale făcute de pompierii constănțeni au fost în luna martie a anului trecut. Între timp, sute de constănțeni au donat sânge ieri și azi, în sprijinul victimelor exploziei de la Crevedia. Printre ei, și pompieri și jandarmi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233