Victor Ponta, consilierul onorific al lui Ciolacu: Spitalele din străinătate se ocupă doar de pacienţii în stare bună. Pacienţii în stare rea sunt lăsaţi în România, să moară aici!
58 de victime au rezultat în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia, dintre care au fost două decese, soţ şi soţie. Victor Ponta, consilierul onorific al premierului Ciolacu, a declarat într-o intervenţie la România TV, cu privire la acest caz, că spitalele din străinătate se ocupă doar de pacienţii în stare bună, iar pacienţii în stare rea sunt lăsaţi în România, să moară aici.
”Spitalele din străinătate se ocupă doar de pacienţii care sunt în stare bună. Pacienţii în stare rea sunt lăsaţi în România, să moară aici. Vor doar să trimită facturi uriaşe către statul român, acesta este interesul lor. Guvernul a făcut foarte bine că i-a pus în avion şi i-a trimis în străinătate pe cei care aveau nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, dar e posibil ca românii să se întrebe: Noi nu plătim taxe? Pe noi de ce nu ne trimit în străinătate”,a declarat fostul premier Victor Ponta, actual consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu, citat de news.ro.
Declaraţiile acestuia au stârnit un val de indignare.
”Simt nevoia să fac o precizare, după ce domnul Ponta a făcut nişte declaraţii iresponsabile în spaţiul public privind transferul pacienţilor de la Crevedia în străinătate.România, prin medicii români şi celula de criză la nivelul Ministerului Sănătăţii, respectând criterii MEDICALE şi jurământul hipocratic, a decis ce pacienţi vor fi transferaţi. Nici una din ţările care au primit pacienţi români, dincolo de disponibilitatea - prin Mecanismul de Protecţie Civilă - de-a ajuta, nu a avut un rol în selecţia pacienţilor. Această selecţie a fost făcută la nivel naţional din dorinţa de-a maximiza supravieţuirea fiecărui pacient”, a spus consilierul onorific al ministrului Sănătăţii, medicul Bogdan Diaconu..
El a precizat că ”pacienţii în stare ”rea” nu sunt ”lăsaţi” să moară în România. Fiecare dintre pacienţi merită cea mai bună şansă la supravieţuire”.
”Pe de altă parte nu putem omorî, cu bună ştiinţă, un pacient ne-transportabil prin decizia de-a-l trimite cu avionul în altă ţară, când însuşi zborul ar putea să-i fie fatal. Restul sunt, simplu spus, baliverne”, a mai comentat Diaconu.