dobroge.tv

Live

''Ne-aţi lăsat singuri''. Doi copii îşi îngroapă părinţii după explozia de la Crevedia - bărbatul a murit după ce şi-a văzut soţia arsă, Florica s-a stins la spital. ''Incompetenți peste incompetenți, mite peste mite...''

''Ne-aţi lăsat singuri''. Doi copii îşi îngroapă părinţii după explozia de la Crevedia - bărbatul a murit după ce şi-a văzut soţia arsă, Florica s-a stins la spital. ''Incompetenți peste incompetenți, mite peste mite...''
28 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Doi copii şi-au pierdut părinţii în urma exploziei de la Crevedia. Ionel a făcut infarct imediat după prima explozie, când și-a văzut soția arsă din cap până în picioare, iar Florica a decedat la Spitalul Floreasca, la aproape o zi, din cauza rănilor extrem de grave.

Pe reţelele de socializare, Oana și Sorin au postat mesaje dureroase: ”Părinții mei, ați vrut să plecați amândoi prea devreme, ne-ați lăsat singuri…”.

”Pe el (n.r. tatăl său) l-au băgat în ambulanță l-au resuscitat, eu am luat toate ambulanțele la rând ca să văd de mama știind că el e bine acasă și am ajuns la o ambulanță și mi-a spus că nu e femeie și se chinuiau să îl resusciteze. Nu m-am uitat pentru că focul meu era să o găsesc pe ea că pe el îl știam bine, că doar vorbisem cu el cu 10 secunde înainte. Pe ea am recunoscut-o după ochi, nu vorbea, s-a uitat la mine de două ori și apoi domnii de la ambulanță au sedat-o”, a povestit Sorin, pentru România TV.

La scurt timp după explozia de la Crevedia, fiica celor doi soți și-a exprimat în mediul online revolta față de cele întâmplate.

”România lucrului bine făcut!!! Incompetenți peste incompetenți, mite peste mite, oameni care și-au pierdut viața sau care au rămas marcați pe viață în incendiul de aseară din Crevedia. Au mers pe varianta lasă că nu o să se întâmple nimic, deși fuseseră făcute mai multe sesizări din cauza GPL-ului fără aviz ISU și iată dezastrul! O bombă care avea să explodeze în orice clipă din cauza nepăsării. Să ne rugăm pentru cei afectați!”, a scris tânăra.

După moartea celor doi, încep să iasă la iveală detalii revoltătoare. Bărbatul a început să facă plângeri încă de acum doi ani, de când stația GPL a devenit depozit. Pentru că locuiau foarte aproape, atât cei doi soţi, cât şi vecinii lor trebuiau să îndure în fiecare zi mirosul de gaze.

"Mirosea rău de fiecare dată când transferau gaz dintr-o cisternă în alta. Noi asta știam că fac. Era o incintă de vreo 50 de metri pătrați, intrau acolo cisternele și transferau gaz de la una la alta", a povestit pentru Europa Liberă unul dintre vecinii celor doi soţi care şi-au găsit sfârşitul în urma exploziilor.

Agenţia pentru Protecţia Mediului: Fosta staţie GPL din Crevedia avea autorizaţie de mediu doar până în 2021, dar trebuia să nu mai funcţioneze din 2020

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului afirmă că fosta staţie GPL din Crevedia a avut autorizaţie de mediu până în 2021, pentru comercializarea de carburanţi pentru autovehicule. Pe acel amplasament puteau exista doar un rezervor de depozitare GPL de 5.000 de litri şi o pompă de distribuţie GPL. Fosta staţia nu mai trebuia să funcţioneze din 2020.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM) afirmă că fosta staţie GPL din Crevedia nu ar mai fi trebuit să funcţioneze din 14 octombrie 2020, după ce titularul a notificat APM Dâmboviţa, prin adresa nr. 13425/14.10.2020, cu privire la încetarea activităţii în punctul de lucru din satul Crevedia.

”Potrivit datelor transmise Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), de către reprezentanţii Agenţiei pentru protecţia Mediului Dâmboviţa, Autorizatia de mediu pe care a detinut-o S.C. FLAGAS S.R.L. a fost emisă în vederea desfăşurării activitatii «Comerţ cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule (Statie SKID GPL)» şi avea valabilitate în perioada 03.05.2016 - 03.05.2021. Mai mult decât atât, pe amplasament putea exista, conform autorizaţiei, doar un rezervor de depozitare GPL de 5.000 de litri şi o pompă de distribuţie GPL, neexistând vreo prevedere privind stocarea de autocisterne pe amplasament”, a declarat preşedintele ANPM, Laurenţiu Alexandru Păştinaru.

Potrivit ANPM, având în vedere că notificarea pentru încetarea activităţii a fost înregistrată cu şapte luni înaintea expirării documentului, dată de la care nu a mai fost solicitată nicio viză anuală, autorizaţia de mediu pentru acel punct de lucru şi-a încetat valabilitatea încă de atunci.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233