dobroge.tv

Live

Val de căldură sufocant peste România. Coduri galben şi portocaliu de caniculă - sunt afectate mai multe judeţe, printre care Constanţa şi Tulcea. HARTĂ

28 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Cea mai mare parte a ţării se află astăzi sub avertizare cod portocaliu de caniculă, în timp ce alte 11 judeţe, inclusiv zona de litoral, se vor afla sub avertizare cod galben.

Potrivit meteorologilor, în Maramureş, Crişana, Banat, Moldova, sudul Olteniei şi al Munteniei şi cea mai mare parte a Transilvaniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37...39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 şi 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

O altă avertizare, de cod galben de caniculă este în vigoare luni, în judeţele Harghita, Covasna, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea şi Constanţa.

Potrivit ANM, luni valul de căldură se va menţine. În estul Transilvaniei, în Dobrogea şi în nordul Munteniei şi al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în general între 35 şi 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 şi 21 de grade.


Marţi, este valabilă o nouă avertizare de caniculă. Potrivit meteorologilot,valul de căldură va persista în nord-vestul, sudul, estul și local în centrul țării. În nordul Crișanei, în vestul Maramureșului, Transilvaniei și al Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, nordul Munteniei și local în Dobrogea, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 21 de grade.

Tot marţi, este în vigoare un cod portocaliu, meteorologii anunţă un val de căldură persistent și disconfort termic accentuat

În sudul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei și partea continentală a județului Constanța se vor înregistra temperaturi maxime de 37...39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 22 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233