dobroge.tv

Live

Codul portocaliu de caniculă, extins în aproape toată țara: temperaturile maxime vor atinge 39 de grade. Constanța și Tulcea, sub cod galben. HARTĂ

Codul portocaliu de caniculă, extins în aproape toată țara: temperaturile maxime vor atinge 39 de grade. Constanța și Tulcea, sub cod galben. HARTĂ
27 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Codul portocaliu de caniculă, extins în aproape toată țara. Meteorologii au emis astăzi două avertizări cod portocaliu și galben, valabile până mâine, 28 august.

Pe parcursul zile de duminică, sunt în vigoare un cod portocaliu și un cod galben de vreme caniculară. Primul cod, cel mai galben, vizează jumătatea estică a Transilvaniei, vestul și sudul Moldovei, Dobrogea și nordul Munteniei și al Olteniei.

Duminică (27 august) valul de căldură va persista în toată țara. În jumătatea estică a Transilvaniei, vestul și sudul Moldovei, în Dobrogea și în nordul Munteniei și al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă în toate zonele de câmpie, deal și podiș, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 35 și 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 și 21 de grade”, transmite ANM.

Codul portocaliu vizează Maramureș, vestul Transilvaniei, Crișana, Banat, sudul Olteniei și al Munteniei și nord-estul Moldovei, acolo unde se va semnala val de căldură persistent și disconfort termic accentuat.

În Maramureș, vestul Transilvaniei, Crișana, Banat, sudul Olteniei și al Munteniei și în nord-estul Moldovei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37...39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, transmite ANM.

Luni, 28 august, codul portocaliu de caniculă se va extinde în aproape toată țara și doar câteva județe vor mai fi sub cod galben de căldură.

Luni (28 august) valul de căldură se va menține. În estul Transilvaniei, în Dobrogea și în nordul Munteniei și al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 35 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 21 de grade”, potrivit ANM

Meteorologii anunță că începând de marți, 29 august, valul de căldură se va retrage spre jumătatea estică.

Codul portocaliu vizează Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, sudul Olteniei și al Munteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei, acolo unde valul de căldură este în intensificare și extindere, iar disconfort termic este accentuat.

„În Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, sudul Olteniei și al Munteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37...39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, transmite ANM.


Sursă foto: digi24.ro / ANM

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233