dobroge.tv

Live

TRAGEDIA DE LA 2 MAI. A fost finalizat raportul toxicologic pe probele recoltate de la Vlad Pascu: el avea în sânge mai mult de trei droguri

25 august 2023
Publicitate

A fost finalizat raportul toxicologic pe probele recoltate de la Vlad Pascu. Șoferul care a omorât doi tineri avea în sânge mai mult de 3 droguri, arată rezultatele. Altfel spus, băiatul de 19 ani avea în corp un cocktail de substanțe stupefiante, atunci când s-a urcat la volan, spun

Vlad Pascu, tânărul care a omorât doi tineri în accidentul din 2 Mai a fost audiat de procurorii DIICOT de la Constanța. Anchetatorii erau de interesați de locul de unde tânărul și-a procurat drogurile și de furnizorii de unde le-a cumpărat. Sursele apropiate anchetei spun că nu a vorbit deloc, nu a vrut să răspundă la nicio întrebare a procurorilor, ba chiar a fost și ușor arogant. Între timp, surse din ancheta susțin că Institutul de Medicină Legală a finalizat raportul toxicologic pe probele recoltate de la Vlad Pascu și în corpul lui s-ar fi găsit mai mult de 3 droguri. Mai exact, șoferul de 19 ani avea în sânge un cocktail de substanțe stupefiante, când a produs tragicul accident.

„În momentul când consumatorul cumpără de la dealer o anumită substanță, aceasta poate fi pe românește ‹‹botezată›› cu alte substanțe care pot avea mai mult sau mai puțin efecte psihoactive”, a declarat Cristian Oprișan, centrul anti-drog Constanța.

Și amfetamina la rândul ei compusă din alte substanțe de baza, pe care drugtest-erul nu le depistează separat, însă laboratorul le evidențiază pe fiecare în parte. De-aici provine diferența sesizată de laboranții de la medicina legală.

Dealerii în goana lor după câștiguri pot să diminueze puritatea unor substanțe și din acest motiv, de aici vedem și unele reacții care pot apărea și efecte care pot apărea de la consumul acestor substanțe”, a mai declarat Cristian Oprișan, centrul anti-drog Constanța.

O piesă importantă în anchetă sunt şi imaginile camerelor de supraveghere din Vama Veche, în care Vlad Pascu îşi conduce maşina prin mulţime, în timp ce doi amici stăteau sprijiniţi de portbagaj. După câteva minute, şoferii începeau să sune la 112 și să anunţe că o maşină mergea haotic pe drum. Poliţiştii aveau să îl oprească după mai bine de o oră, dar fără să îl testeze anti-drog.

„Este clar că vorbim despre o persoana infantilă, cu o gândire imatură, o persoană care a fost lipsită de responsabilități, pentru că dacă ar fi avut responsabilități nu ar fi ajuns în această ipostază”, a declarat Elena Stambuli, psiholog.

Astăzi și mașina implicată în accident a fost dusă la expertiza tehnică. Polițiștii vor să afle dacă funcționau sistemele de frânare și de direcție în clipa accidentului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233