dobroge.tv

Live

Sindicatul Europol, despre polițiștii detașați pe litoral: „Mai mult «deranjau», în opinia șefilor de la Constanța”

24 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Sindicatul Europol a transmis joi, prin intrmediul unei postări pe rețelele de socializare, că polițiștii detașați pe litoral în perioada estivală erau puși doar să facă activități de fluidizare a circulației rutiere, fără a avea voie să participe la activități privind depistarea șoferilor care consumaseră droguri sau alcool.

„Iată dimensiunea cangrenei din sistemul de poliţie. Este de notorietate faptul că poliţiştii rutieri detaşaţi pe litoral mai mult «deranjau», în opinia şefilor de la Constanţa. Fără acţiuni pe alcool/droguri, fără schimburi de noapte şi fără sancţiuni pentru cei care încalcă regulile de circulaţie. Doar ţinuţi în soare prin intersecţii sau la trecerile de pietoni, strict pentru «fluidizare». Detaşaţii trebuiau ţinuţi departe de «clientela» politică”, scrie Sindicatul Europol.

Sindicaliştii publică de asemenea mai multe mesaje trimise de unii dintre poliţiştii detaşaţi în judeţul Constanţa, mesaje conform cărora aceştia participau exclusiv la ture din schimburile unu şi doi, fiind folosiţi drept „semafoare umane”, pentru a face cale liberă demnitarilor aflaţi în judeţ.

Ei au anunțat că noi, detașații, am fost solicitați aici pentru prevenirea și combaterea faptelor pe linie rutieră, însă noi am fost doar semafoare umane timp de 9 ore / zi. Nu ne-au lăsat să acționăm absolut deloc pe alcool sau droguri, ci doar să dirijăm, atât. Să asigurăm fluență demnitarilor care veneau în vacanță la Constanța (...) Păcat că a fost nevoie să moară 2 oameni să iasă acest lucru la iveală (...) Din toți detașații, nici măcar unul nu a fost planificat în schimbul 3 să acționeze. Toți am fost în schimbul 1 și 2 pentru fluidizare. (...) Ne țineau singuri în stradă, fără coleg, fără apă, fără să avem pauză de masă sau să ne facem nevoile”, scriu polițiștii.


Sursă foto: Facebook Viața Dobrogei

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233