dobroge.tv

Live

România, împărțită între caniculă și vijelii. Județul Constanța, sub cod galben caniculă și disconfort termic ridicat - furtuni, ploi torențiale și grindină, în alte zone. HARTĂ

România, împărțită între caniculă și vijelii. Județul Constanța, sub cod galben caniculă și disconfort termic ridicat - furtuni, ploi torențiale și grindină, în alte zone. HARTĂ
23 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, 23 august, noi avertizări atât de caniculă, cât și de vreme severă.

Prima avertizare cod galben este valabilă miercuri, 23 august, și vizează val de căldură și disconfort termic ridicat.

Valul de căldură va persista în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și jumătatea sudică a Moldovei. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 23 de grade”, potrivit ANM.

Codul portocaliu este valabil tot astăzi, 23 august, pentru județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Ilfov și municipiul București și vizează caniculă și disconfort termic accentuat.

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Ilfov și municipiul București se vor înregistra temperaturi maxime de 37...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități”, transmite ANM.

Un cod galben de vijelii, descărcări electrice, ploi torențiale și grindină a intrat în vigoare astăzi la ora 10.00 și este valabil până mâine, 24 august, ora 03.00.

„În Maramureș, Moldova, cea mai mare parte a Crișanei și Transilvaniei, precum și în nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55...70 km/h), vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp”, transmit meteorologii.

O altă avertizare cod galben este valabilă tot pentru astăzi, 23 august, și vizează val de căldură și disconfort termic ridicat.

Valul de căldură va persista în sud-vest, sud și în sud-est, unde va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 23 de grade”, potrivit ANM.

Meteorologii anunță că vor fi manifestări de instabilitate atmosferică accentuată local în jumătatea nordică a teritoriului și pe arii restrânse în rest. De asemenea, valul de căldură se va intensifica din nou spre sfârșitul săptămânii.

O altă avertizare cod portocaliu este valabil tot astăzi, 23 august, pentru județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Ilfov și municipiul București și vizează caniculă și disconfort termic accentuat.

În județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Ilfov și municipiul București se vor înregistra temperaturi maxime de 37...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități”, mai transmite ANM.


Sursă foto: zcj.ro / meteoromania.ro

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233