dobroge.tv

Live

Codurile portocaliu și galben de caniculă și disconfort termic ridicat, prelungite pentru mai multe județe, între care și Constanța și Tulcea: temperaturile maxime vor ajunge la 39 de grade. HARTĂ

Codurile portocaliu și galben de caniculă și disconfort termic ridicat, prelungite pentru mai multe județe, între care și Constanța și Tulcea: temperaturile maxime vor ajunge la 39 de grade. HARTĂ
22 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit codurile galben și portocaliu de caniculă și disconfort termic ridicat și pentru ziua de miercuri, 23 august. Astfel, codul galben vizează val de căldură și disconfort termic ridicat pentru mai multe județe, între care și Constanța și Tulcea.

Valul de căldură va persista în sud-vest, sud și în sud-est, unde va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 23 de grade”, transmite ANM.

Meteorologii anunță că vor fi manifestări de instabilitate atmosferică accentuată local în jumătatea nordică a teritoriului și pe arii restrânse în rest. De asemenea, valul de căldură se va intensifica din nou spre sfârșitul săptămânii.

Codul portocaliu este valabil pentru miercuri, 23 august și vizează caniculă și disconfort termic accentuat pentru județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Ilfov și municipiul București.

În județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Ilfov și municipiul București se vor înregistra temperaturi maxime de 37...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități”, transmite ANM.

Reamintim că astăzi, 22 august, sunt în vigoare două coduri, portocaliu și galben. Codul galben vizează val de căldură și disconfort termic ridicat.

În intervalul menționat valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 24 de grade”, transmite ANM.

Codul portocaliu de caniculă pentru Capitală și șapte județe pentru luni și marți. Se vor înregistra temperaturi maxime de 37...39 de grade.

În județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București valul de căldură și canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 37...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități”, transmite ANM.


Sursă foto: eMaramures / ANM

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233