dobroge.tv

Live

Interesul românilor pentru scuterele electrice a crescut în ultimul an cu 173%

21 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Scumpirea carburanților dar și creșterea inflației i-a determinat pe mulți români să renunțe la autoturismul personal și să se orientează către scuterele electrice. Potrivit unui studiu al ATVRom, citat de Agerpress, interesul românilor pentru scutere electrice a urcat în ultimul an cu 173% faţă de anul precedent,

Cuvintele „scutere electrice” plus alte cuvinte cheie înrudite au generat peste 170.000 de căutări pe Google în ultimul an, cu o medie lunară de 5.400 de căutări. În acelaşi interval, „scooter electric” a înregistrat, în medie, 27.000 de căutări pe lună. Dintre cele 170.000 de căutări efectuate, aproape 160.000 au fost făcute de pe dispozitive mobile.

Creşterea numărului de căutări online este incontestabil legată de îngrijorările din ce în ce mai mari legate de mediu, de poluarea din marile oraşe, dar totodată şi de costurile mari cu carburantul tradiţional, se arată în studiul intern realizat de ATVRom, în perioada iulie-august 2023. Scuterele electrice, cu emisii zero în timpul funcţionării şi o amprentă ecologică minimă, reprezintă o soluţie practică care abordează simultan atât nevoile de transport, cât şi bunăstarea mediului înconjurător, susţin reprezentanţii companiei.

Conform raportului publicat de Agenţia Europeană a Mediului în 2020, poluarea aerului cauzează peste 29.000 de morţi premature în fiecare an. Situaţia este cu atât mai gravă în Bucureşti, unde nivelul de poluare depăşeşte în mod constant limitele stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Studiile arată că România suportă cel mai mare cost social asociat poluării din Europa, cu 30% peste media europeană. Bucureştiul este pe locul doi în privinţa costurilor sociale legate de poluare, după Londra, cu un cost mediu de 3.004 euro/an/locuitor, conform cercetărilor efectuate de Alianţa Europeană de Sănătate Publică.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233