dobroge.tv

Live

Nu vă puneți viața în pericol! Respectați indicațiile salvamarilor!

17 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Litoralul este plin de turiști în aceste zile, iar temperaturile caniculare îi atrag pe aceștia la malul mării. Cuprinși de voia bună, mulți oameni uită că Marea Neagră poate fi extrem de periculoasă, ignoră toate avertismentele și se avântă în mare, în ciuda faptului că sunt valuri înalte și curenți puternici.

În această perioadă, plaja reprezintă locul spre care se îndreaptă toți turiștii și constănțenii, de la mic, la mare. Deși vremea a fost potrivită pentru plajă, marea a fost tot mai agitate, iar curenții puternici au fost prezenți în tot acest timp.

Deși steagurile au fost arborate la mal, puțini sunt cei care respectă avertismentele salvamarilor. Plajele din Constanța și Mamaia sunt supravegheate de peste 100 de salvamari și personal de prim ajutor, însă, chiar și așa, devin aproape insuficienți pentru a face față la fluxul mare de turiști.

Autoritățile trag un semnal de alarmă și roagă populația să fie responsabilă și să țină cont de steagurile arborate în punctele de salvamar. Steagul roșu cu galben înseamnă că plaja este supravegheată de salvamari. Steagul roșu reprezintă scăldatul interzis, culoarea galben înseamnă scăldatul recomandat înotătorilor profesioniști, iar steagul alb-negru - înotul interzis, zonă permisă doar ambarcațiunilor. Atunci când nu este niciun steag de avertizare sau este doar steagul alb, e semn că avem liber la distracție. Nu uitați că vacanța trebuie să creeze amintiri plăcute, nu să se transforme în tragedii.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233