dobroge.tv

Live

Marina bulgară monitorizează minele din Marea Neagră, după incidentul de la Costinești

Marina bulgară monitorizează minele din Marea Neagră, după incidentul de la Costinești
15 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Marina bulgară și-a sporit vigilența și a întreprins acțiuni suplimentare de monitorizare a minelor din Marea Neagră, după incidentul petrecut la Costinești, în România, a anunțat marți Ministerul Apărării de la Sofia, potrivit news.ro.

CITEȘTE ȘI: UPDATE. Explozie în zona digului din Costinești. Un puitor de mine şi un elicopter Puma Naval vor verifica zona litoralului, de la Constanţa şi până la Mangalia - scafandri EOD cercetează incidentul

În legătură cu informațiile primite despre explozia unei mine marine în apropierea stațiunii Costinești din Marea Neagră, în România, Marina bulgară a întreprins acțiuni suplimentare de supraveghere a minelor pentru a asigura siguranța navigației și prevenirea accidentelor. Forțe și mijloace suplimentare sunt menținute în stare de alertă imediată pentru a răspunde la semnalele privind minele plutitoare și la deminarea acestora”, precizează un comunicat al Ministerului bulgar al Apărării.

O explozie puternică s-a produs marți dimineață în apropierea unui dig din fața hotelului Forum din stațiunea Costinești de la Marea Neagră din România. Potrivit primelor informații, a fost vorba de o mină marină.

Presa bulgară reamintește că acesta nu este primul incident de acest fel de la începutul războiului din Ucraina și notează în context că sâmbătă, o mină antitanc a fost descoperită în mare, în largul unei plaje de lângă Kavala, în nordul Greciei, potrivit agenției ANA-MPA. Paza de coastă elenă a declarat că mina se afla la 25 de metri de coastă, la o adâncime de aproximativ 2 metri și era puternic corodată.


Sursă foto: rnhs.info

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233