dobroge.tv

Live

Ministrul Apărării, de Ziua Marinei: „Creșterea cheltuielile pentru Apărare de la 2 la 2,5% din PIB este o dovadă a angajamentului pe care îl avem pentru modernizarea forțelor noastre armate”

Ministrul Apărării, de Ziua Marinei: „Creșterea cheltuielile pentru Apărare de la 2 la 2,5% din PIB este o dovadă a angajamentului pe care îl avem pentru modernizarea forțelor noastre armate”
15 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, participă astăzi la evenimentele dedicate Zilei Marinei Române, de la Constanța, alături de președintele României, Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

CITEȘTE ȘI: Mii de constănțeni și turiști participă la evenimentul organizat de Ziua Marinei Române la Constanța. Iohannis, Ciolacu, Ciucă și ministrul Apărării, prezenți la festivitățile spectaculoase. GALERIE FOTO/VIDEO

Sunt onorat să pot fi alături de marinarii români la cea mai importantă sărbătoare a lor, care a devenit o tradiție și o atracție a verii aici, la Constanța, și în toate porturile și localitățile din România unde există activitate și obiceiuri marinărești. Într-o astfel de zi se cuvine să ne amintim cu vioșenie și respect de eroii marinari căzuți la datorie în numele României în timpul războaielor din trecut sau î ultimele decenii în teatrele de operație ori în misiuni executate pe teritoriul național. Rememorăm faptele lor de vitejie, curaj și devotament și vom onora pentru eternitate memoria lor”, a declarat Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale.

Ministrul a menționat că războiul declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei a transformat Marea Neagră într-o zonă de confruntări armate. România a adoptat cu promptitudine măsuri de consolidare a capacității de apărare, dimensionate atât la nivelul eforturilor naționale, cât și în cadrul aliat, prin repoziționarea forțelor NATO pe întreg fracul estic”, a mai declarat ministrul Apărării.

Tîlvăr a mulțumit celor 5.000 de militari din Franța, Italia, Luxemburg, Macedonia de Nord, Polonia, Portugalia, Spania și SUA.

Războiul din Ucraina ne arată în fiecare zi că apărarea începe de acasă și, de asemenea, cât de important este ca România, ca țară cu ieșire la Marea Neagră, să dispună de capacități pentru a-și proteja apele teritoriale și zona economică exclusivă. Forțele Navale sunt vârful nostru de lance în acest spațiu și vreau să asigur că la nivelul conducerii Ministerului Apărării, cunoaștem în detaliu situația înzestrării Forțelor Navale, înțelegem urgența cu care trebuie implementate programele esențiale de achiziții, iar decizia României de a crește cheltuielile pentru apărare de la 2 la 2,5% din PIB este o dovadă a angajamentului pe care îl avem pentru modernizarea forțelor noastre armate dar și pentru capacitatea țării noastre de a furniza securitate pe întreg flancul estic al NATO”, a mai declarat Angel Tîlvăr.

Ministrul a transmis că regretă faptul că programul de înzestrare cu corvete multirol nu a putut fi finalizat, însă garantează că acest proiect nu va fi abandonat, ci își va găsi o formă de concretizare în viitor. El a adus în discuție programele aflate în derulare pentru Forțele Navale.

Vă mulțumesc tuturor celor care ați ales să serviși patria în cadrul Forțelor Navale, aflați în activitate, în rezervă sau retragere, precum și tuturor celor care activați sau v-ați desfășurat activitatea ca marinari civili, lucrători portuari sau contructori de nave. Gânduri bune și urări de sănătate îndrept și către familiile dumneavoastră care vă sunt alături și vă sprijină în tot ceea ce faceți. Fie ca Sfânta Fecioară Maria, protectoarea marinarilor români să vă însoțească și să vă ocrotească în misiunile dumneavoastră. Bun cart înainte și La mulți Ani!”, a conchis Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale.


Sursă foto/video: Facebook Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233