dobroge.tv

Live

Klaus Iohannis prezent la Constanța, de Ziua Marinei Române: „România ca membră a NATO se bucură în prezent de cele mai solide garanții de securitate”

15 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Președintele României, Klaus Iohannis, participă astăzi la evenimentele dedicate Zilei Marinei Române, de la Constanța, alături de premierul Marcel Ciolacu, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, dar și ministrul Apărării, Angel Tîlvăr. Șeful statului a vorbit despre misiunile marinarilor civili și militari, dar focusul președintelui a fost pe Ucraina și războiul din Rusia.

CITEȘTE ȘI: Mii de constănțeni și turiști participă la evenimentul organizat de Ziua Marinei Române la Constanța. Iohannis, Ciolacu, Ciucă și ministrul Apărării, prezenți la festivitățile spectaculoase. GALERIE FOTO/VIDEO

Îmi face o deosebită plăcere să fim împreună în această zi de sărbătoare dedicată marinarilor militari și civili. Este emoționantă prezența atât de multor oameni la aceste ceremonii prilejuite de Ziua Marinei Române, care sunt deja o tradiție așteptată în fiecare an, cu multă bucurie. Ziua de 15 august a devenit un prilej de a ne reaminti de simbolurile națiunii noastre, care ne inspiră să fim mai aproape unii de alții și să înțelegem din nou cât de puternici putem fi împreună, pentru a ne construi un viitor mai bun.

Dragi marinari, aveți admirația și recunoștința noastră pentru devotamentul și demnitatea cu care purtați drapelul României pe mările și oceanele lumii. Profesia dumneavoastră vă definește ca oameni care au ales un stil de viață presărat cu provocări și sacrificii, dar și cu satisfacții pe măsură. Gândurile noastre de prețuire și gratitudine se îndreaptă astăzi și către cei care și-au dedicat viața și au făcut suprema jertfă sub pavilionul național. Aducem astfel un omagiu eroilor mărilor și oceanelor.

Ne aflăm în vecinătatea războiului de agresiune ar Rusiei împotriva Ucrainei, iar recentele escaladări, inclusiv atacul asupra infrastructurii ucrainene de pe Dunăre, în apropierea apelor teritoriale și a țării noastre, reprezintă riscuri semnificative la adresa securității mării negre. Acest context subliniază provocările cu care ne confruntăm în Europa, dar și relevanța României ca pilon de stabilitate regional. Importanța strategică a regiunii Mării Negre pentru securitatea spațiului euratlantic este astăzi incontestabilă”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României.

Președintele a mulțumit militarilor din Statele Unite ale Americii, Franța, Polonia, Portugalia, Belgia, Italia, Marea Britanie, Țările de Jos, Spania, Macedonia de Nord și Luxemburg pentru prezența lor în țara noastră.

România ca membră a NATO se bucură în prezent de cele mai solide garanții de securitate, din dubla postură a țării noastre de beneficiar și totdată, de contribuitor important la îmbunătățirea securității regionale și euroatlantice. În același timp, alături de ceilalți aliați ai NATO, România va continua să susțină Ucraina cât va fi necesar în lupta sa pentru pace și libertate”, a mai declarat Klaus Iohannis, președintele României.

Iohannis a menționat că România va oferi în continuare sprijin politic și practic multidimensional Kievului, atât bilateral, cât și prin contribuția la proiectele NATO dedicate Ucrainei.

Dragi marinari, sunteți expresia profesionalismului și a dăruirii într-o carieră militară dificilă, dar esențială pentru apărarea țării noastre. Forțele Navale Române contribuie semnificativ la îmbunătățirea securității regionale, europene și euroatlantice. Misiunile desfășurate alături de aliații și partenerii noștri din NATO și din Uniunea Europeană pentru ca apele teritoriale și cele ale lumii să fie mai sigure dovedesc pe deplin acest fapt. Vă felicit pentru îndeplinirea misiunilor voastre și vă urez mult succes în continuare! Marinarilor civili le doresc călătorii în siguranță pe mările și oceanele lumii și să se întoarcă mereu cu bine acasă! Fie ca Sfânta Fecioară Maria, protectoarea Marinei României, să vă aibă în pază și ocrotire!”, a mai declarat Iohannis.


Sursă foto: captură video Administrația Prezidențială

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233