dobroge.tv

Live

ZIUA MARINEI ROMÂNE. Cel mai mare spectacol naval din țară va fi prezentat în zona falezei din Constanța. Klaus Iohannis și Angel Tîlvăr, prezenți la eveniment. PROGRAMUL COMPLET

ZIUA MARINEI ROMÂNE. Cel mai mare spectacol naval din țară va fi prezentat în zona falezei din Constanța. Klaus Iohannis și Angel Tîlvăr, prezenți la eveniment. PROGRAMUL COMPLET
15 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Cea de-a 121-a aniversare a Zilei Marinei Române va fi sărbătorită printr-o serie de evenimente organizate de Statul Major al Forțelor Navale, în perioada 4-15 august, la Constanța, Mangalia, Brăila, Galați, Tulcea și București.

După o absență de patru ani, cel mai mare spectacol naval din România va fi prezentat de marinari publicului prezent pe faleza din Constanța, marți, 15 august, începând cu ora 10.00. Exercițiul naval întrunit „Forțele Navale Române 2023” va avea loc, concomitent, marți, 15 august, la Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea.

La Constanța, ceremonia va începe cu ridicarea pavilionului, geacului și marelui pavoaz la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului Național al României și cu executarea a 21 de salve de tun, conform tradiției marinărești. După alocuțiunile persoanelor oficiale și serviciul religios vor fi lansate, în apa mării, ancore de flori în memoria eroilor marinari care își dorm somnul de veci în adâncurile apelor.

Zeul Neptun își va face apariția din largul mării, printr-o poartă de apă asigurată de remorcherele multifuncționale „Vânjosul”, „Vârtosul” și „Voinicul”, pentru a da startul demonstrațiilor, concomitent cu salutul de deschidere a exercițiului executat de elicoptere și ambarcațiuni rapide, care vor purta drapele României, Alianței Nord-Atlantice și Uniunii Europene. Momentul va fi urmat de defilarea Navei-școală „Mircea”, ambasadorul onorific al României pe mările și oceanele lumii, avându-i pe vergi pe cadeții de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” pentru a saluta publicul spectator, în timp ce un elicopter militar va lansa trei scafandri parașutiști.

La Mangalia, marți, 15 august, orele 10.00-13.00, Ziua Marinei Române va fi sărbătorită, în Portul Turistic Mangalia, în prezența Zeului Neptun, prin exerciții militare demonstrative, expoziții de tehnică militară, jocuri și concursuri marinărești, iar de la ora 21.00 marinarii se vor retrage cu torțe.

La Brăila, Ziua Marinei Române va fi sărbătorită marți, 15 august, orele 10.00-13.00, pe faleza municipiului, prin exerciții militare demonstrative, expoziții de tehnică militară, jocuri și concursuri marinărești, iar de la ora 20.30 marinarii se vor retrage cu torțe, pe traseul Primăria Brăila – Grupul 329 Logistic Brăila.

La Tulcea, Ziua Marinei Române va fi sărbătorită marți, 15 august, orele 10.00-13.00, pe faleza municipiului, prin exerciții militare demonstrative, expoziții de tehnică militară, jocuri și concursuri marinărești.

Klaus Iohannis și Angel Tîlvăr, prezenți la eveniment

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa la festivitățile prilejuite de Ziua Marinei Române, de marți, care vor avea loc în Constanța. Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, vor participa la manifestările dedicate Zilei Marinei Române care vor avea loc, de la ora 10.00, în fața Comandamentului Flotei din Constanța.


Sursă foto: Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233