dobroge.tv

Live

O nouă zi de proteste ale angajaților din Finanţe. Marcel Boloş, după ce a văzut condiţiile în care se lucrează: ''Doamne fereşte'' şi şi-a făcut şi cruce

11 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Astăzi au loc o nouă zi de proteste spontane ale angajaților din finanțele publice, în mai multe localități din țară. Salariaţii se împotrivesc măsurilor de reducere a cheltuielilor anunțate de guvern.

În această dimineaţă, Marcel Boloş s-a dus la Trezorerie cu cafea, după ce cu o zi înainte a fost invitat de către salariaţii acestei instituţii să vadă cum se lucrează. Boloş a trecut şi pe la ANAF Sector 3, acolo unde angajatele dintr-un birou i-au arătat că au birouri din 1997, printează documente cu o imprimantă care oficial a fost casată şi nu au hârtie. Ministrul a fost şocat şi şi-a făcut cruce la un moment dat.

”Nu pot să mai stau cu biroul ăsta, uitaţi-l cum atată. Este din 97 biroul ăsta. Este de la înfiinţarea Trezoreriei”, i-a spus angajatele dintr-unul dintre birourile vizitate.

”Scaunele sunt ale noastre. Sunt cumpărate de noi, să ştiţi”, mai spun angajatele, moment în care ministrul îşi face cruce.

De asemenea, angajatele îi arată imprimanta pe care lucrează: ”Scrie pe ea casată, vedeţi?!”

”Nu pot să cred! Astea sunt lucruri pe care n-ar trebui să le văd în cea mai...”,a fost replica ministrului.

”Nu mai avem hârtie”, i-a semnalat o altă angajată.

”Cum nu aveţi hârtie, Doamne iartă-mă?!”, a mai afirmat ministrul.

Angajata îi mai spune ceva, iar ministrul îşi face o nou cruce: ”Doamne fereşte!”.

Proteste şi la Constanţa

Potrivit sindicaliştilor, vineri, se protestează la Ploieşti, Piatra-Neamţ, Satu Mare, Botoşani, Timişoara, Vrancea, Bacău, Craiova, Buzău, Iaşi, Constanţa, Galati, Teleorman, Botoşani.

În cursul zilei de joi, finanţiştii au anunţat că declanşează protestele în întreaga ţară, în urma apariţiei proiectului Ordonanţei de urgenţă privind reducerea cheltuielilor bugetare, care conţine prevederi referitoare la:

- Plafonarea sporului de conditii vatamatoare la 1000 de lei

- Indemnizatia de hrana nu se mai acorda celor cu venitul brut peste 10.000 lei

- Voucherele de vacanta nu se mai acorda celor cu venitul brut peste 10.000 lei

- Anularea posturilor vacante

- Desfiintarea biroului si functiei de sef birou

- Normative personal: 10 functii de executie pt serviciu, 20 functii de executie pt directie, 40 functii de executie pt directie generala

”Ultima formă prevede posibilitatea conducătorului institutiei sa decida daca ofera o functie de executie sefului de birou/serviciu a carui functie se desfiinteaza. Daca ofera o functie si nu exista una vacanta, toti cei care ocupa o functie de executie in structura vor intra la concurs, structura urmand sa se diminueze cu minim un post”, au transmis sindicaliştii.

Aceştia susţin că, dacă ar fi aprobat în forma actuală, proiectul de OUG ar duce la diminuarea veniturilor cu 700 de lei (pe medie) şi la pierderea locurilor de muncă.

Această solicitare se adaugă celorlalte 2 revendicări specifice, respectiv:

- Egalizarea salariilor la nivelul maxim în plată pe fiecare funcţie, grad profesional şi gradaţie în cadul sistemului fiscal

- Introducerea în noua lege a salarizării a familiei ocupaţionale ”finanţe” şi a unei grile de salarizare corespunzătoare complexităţii activităţii desfăşurate

În data de 22 august 2023, între orele 8,30-10,30, sindicaliştii vor organiza protest cu încetarea lucrului, în faţa tuturor sediilor instituţiilor din cadrul sistemului fiscal: DGRFP, AJFP, Direcţii/birouri vamale, direcţii antifraudă.

Foto: Sed Lex

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233