dobroge.tv

Live

Rata inflaţiei în iulie 2023 a scăzut la 9,4%. Ciolacu: Măsurile noastre de luptă au avut succes... Inflaţie de 8%, în decembrie

Rata inflaţiei în iulie 2023 a scăzut la 9,4%. Ciolacu: Măsurile noastre de luptă au avut succes... Inflaţie de 8%, în decembrie
11 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

INS a anunţat că rata inflaţiei în iulie 2023 a scăzut la 9,4%, faţă de 10,3% în luna precedentă.

”Ăsta este un lucru foarte, foarte bun pentru România şi pentru români, mai ales că suntem îmntr-o perioadă destul de grea pentru ţară. Ştim bine cum evoluează deficitul bugetar şi problemele care se creează în jurul acestui lucru. Suntem foarte atenţi ca să putem continua finanţarea din fondurile europene şi, mai ales, să nu ne pierdem banii europeni şi proiectele de investiţii ce le avem în implementare”, a declarat, vineri, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Întrebat despre scăderea preţurilor, Boloş a apreciat că nu se poate realiza peste noapte, fiind necesară o perioadă de stabilitate.

”Astfel de probleme de stabilitate macroeconomică nu se rezolvă de pe o zi pe alta”, a adăugat ministrul.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că ”măsurile de luptă contra inflaţiei au avut succes” şi că măsurile vor continua, astfel încât inflaţia să ajungă la 8% în luna decembrie.

”INS confirmă oficial că inflaţia a coborât la o singură cifră, 9,4%! După ce pandemia, liberalizarea ticăloasă a preţurilor la energie şi gaze, criza energetică şi războiul au împins inflaţia până la 16,8% în noiembrie anul trecut, iată că măsurile noastre de luptă contra inflaţiei au avut succes. Ne-am angajat în Programul de Guvernare că vom coopera cu BNR în lupta cu creşterea preţurilor, cu inflaţia şi că vom reface puterea de cumpărare a românilor şi competitivitatea companiilor strategice din economie şi a IMM-urilor care produc aici, în România.

Vom continua până la îndeplinirea angajamentului asumat în Programul de Guvernare – reducerea inflaţiei la nivelul de 8% până în decembrie 2023. Obiectivul final al politicilor economice promovate de noi este creşterea nivelului de trai al populaţiei, prin management macroeconomic sustenabil, lupta cu preţurile şi producţie, investiţii şi creare de locuri de muncă plătite decent aici, în România”, a  transmis premierul.

Sursă foto: observatornews.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233