dobroge.tv

Live

După retragerea de la Şantierul Mangalia, compania Damen a anunţat că va rămâne în România

După retragerea de la Şantierul Mangalia, compania Damen a anunţat că va rămâne în România
11 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Compania Damen a transmis, printr-un comunicat de presă, că va rămâne în România şi îşi va continua activitatea la Galaţi. Compania a precizat că, după retragerea de la Şantierul Mangalia, nu a fost contactată de nicio autoritate în legătură cu această situaţie.

“Damen va rămâne în România şi îşi va continua activitatea la Galaţi. Nu există îndoială că Legea 187/2023 este aplicabilă şi Damen este lipsit de controlul operaţional şi managerial, prin încălcarea totală a acordului iniţial de către statul român, de unde şi dreptul Damen de a înceta contractul de asociere. Acest lucru a fost recunoscut chiar şi în documente oficiale ale Ministerului Economiei din România. Aşa cum Damen a notificat toate autorităţile responsabile, încetarea contractului de asociere este deja în vigoare de la 03.08.2023.

Damen aşteaptă doar cooperarea părţii române pentru o implementare eficientă a procedurii de retragere, cu cât mai puţine perturbări posibile pentru toate părţile interesate. Soluţia nu este să se formeze comitete şi comisii. Ceea ce este, în orice caz, prea puţin şi prea târziu. Mai mult, Damen Holding nu a fost contactat de nicio autoritate şi nu are discuţii în prezent cu nicio comisie”, a transmis compania.

Damen a anunţat, în urmă cu o săptămână, că a fost anulat cadrul legal de funcţionare a asocierii dintre companie şi statul român privind Şantierul Mangalia, prin adoptarea legii nr.187/2023. De asemenea, Damen susţine că acest fapt vine după trei ani de alte blocaje în procesul decizional şi niciun alt tip de ajutor, implicare sau finanţare din partea partenerului român.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233