dobroge.tv

Live

CRIMĂ MANGALIA. Destinul crunt al unei prietenii: Alina va fi înmormântată joi, în rochie de mireasă, Loredana îşi va petrece tinereţea în puşcărie. Două familii au fost distruse, mama criminalei: ''Nu mai sunt bună de nimic''

08 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Alina Elena, fata de doar 18 ani omorâtă cu o cruzime gre de imaginat de către prietena ei cea mai bună, va fi înmormântată joi, 10 august, în localitatea Buda, judeţul Vaslui. În continuare ies la iveală informaţii şocante în acest caz.

CRIMĂ MANGALIA. Lacrimi pentru Alina, tânăra omorâtă cu bestialitate chiar de prietena ei. Toţi cei care au cunoscut-o sunt şocaţi: ''Suflet curat și luminos''

În noaptea crimei, un coleg de-al acestora a auzit țipete din camera lor și a mers să vadă ce s-a întâmplat, însă nu i s-a deschis ușa. “Mi-a răspuns o voce care a spus «dorm!». Apoi, am plecat și nu am mai auzit nimic”, a povestit unul dintre colegii de muncă ai celor două fete.

La scurt timp după ce a comis fapta, Loredana Atănăsoaie a pus la cale un plan pentru a-și ascunde urmele. Voia să inducă ideea că Alina a plecat spre Vaslui, dar s-a oprit în parc să fumeze și acolo ar fi fost omorâtă. După acest scenariu, în mintea ei, credea că nu va fi suspectată și va scăpa! A luat telefonul Alinei și i-a trimis un mesaj iubitului acesteia, în care a scris “vreau să ne despărțim. Nu mai suport vina că te-am înșelat. Găsește pe cineva mai bun”. A băgat-o pe prietena ei într-un geamantan și a plecat cu el pentru a scăpa de cadavru.

Inițial, a vrut să vină la Vaslui, însă s-a răzgândit când taximetristul i-a spus că nu poate să efectueze o cursă atât de lungă.Atunci i-a spus să o lase într-un parc. Simțind că ceva nu e în regulă, iubitul Alinei i-a scris partenerei sale: “ce s-a întâmplat?De ce nu dormi”, iar apoi a sunat-o, însă nu i s-a răspuns la telefon. “De ce zici asta? Răspunde, te rog. Știu că nu sunt destul de bun, dar, na, e decizia ta”, a continuat să îi scrie tânărul.

Criminala a continuat să scrie de pe telefonul Alinei: “Plec acasă. Am plecat deja. Mă opresc în parc să fumez o țigară și după iau un taxi până la gară. Ai grijă de tine, Sergiu”. Planul fetei era să-i ducă pe anchetatori pe o altă pistă, și anume, că Alina a plecat acasă, iar pe drum a fost omorâtă. “Nu am înțeles ce e cu tine. Ce s-a întâmplat? Ai zis că te culci. Te-ai certat cu Loredana?”, a insistat tânărul. Acesta a continuat să o sune, însă în zadar.

Apropiații celor două fete spun că Loredana ar fi dezvoltat o antipatie față de Alina, pentru că fata nu i se alătura în escapadele amoroase de la malul mării.

“Ele s-au înțeles mereu bine, doar că în ultima perioadă aveau neînțelegeri. Loredana începuse să se destrăbăleze pe acolo, se considera superioară. Alina trebuia să îi păstreze aceste secrete, dar recent i-a spus că nu mai poate să i le ascundă atâta, pentru că era presată de iubitul ei (n.r. al Loredanei). Loredana era invidioasă că Alina nu se lua după ea, avea un iubit cuminte, îi tot spunea să meargă cu ea în oraș și nu voia. Nu o credeam capabilă să facă așa ceva. Neînțelegerile dintre ele erau minore, nu trebuia să se ajungă la așa ceva. Sora mea a mers să lucreze la mare pentru că avea nevoie de bani. Își dorea ca, după liceu, să urmeze o facultate. Voia să se facă polițistă. Avea note foarte bune la școală, era o fată responsabilă. Și acasă era foarte harnică, spăla, făcea de mâncare. Ultima dată am rămas fără bani și ea m-a ajutat cu bani, ca să plec la muncă. Toată familia noastră a avut o viață grea”, a povestit Ionuț Ciobanu, fratele Alinei, pentru vremeanoua.ro.

Durerea este imensă în ambele familii, nimeni nu își poate explica ce a determinat-o pe Loredana să recurgă la o faptă atât de crudă, cu atât mai mult cu cât era prietenă cu Alina de la grădiniță.

“Se mai certau, dar se împăcau, au stat și în chirie amândouă. Ce s-a întâmplat acolo nu pot să îmi dau seama. Nu știu, nu mai sunt bună de nimic.A nenorocit două familii, copila asta. Doamne!”, a declarat mama Loredanei, pentru sursa citată.

Loredana a fost arestată preventiv pentru 30 zile și va fi judecată pentru săvârșirea infracțiunii de omor. În acest timp, familia Alinei se pregătește de înmormântare.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa: A dus lipsa empatiei în familie, în copilărie

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Viorel Teliceanu, le-a declarat jurnaliştilor, luni, că cele două fete se ştiau de mult timp, dar că între ele era un conflict de ceva vreme.

“Aseară, la orele 22, am dispus reţinerea unei persoane de sex feminin de 18 ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Astăzi am formulat propunere de arestare preventivă, s-a şi judecat şi a fost admisă pe o perioadă de 30 de zile. Este vorba de două persoane, ambele de sex feminin, şi agresoarea şi victima. Erau chiar prietene şi se ştiau încă de la grădiniţă. De 18 ani amândouă. Veniseră pe litoral să lucreze cameriste şi, pe fondul unui conflict, un conflict care mocnea cumva de mai mult timp, inculpata a înjunghiat-o în zona cervicală pe victimă şi i-a produs decesul. Ele locuiau în aceeaşi cameră şi se pare că convieţuirea dintre ele devenise destul de dificilă, motiv pentru care şi victima intenţiona să se mute din acea cameră, de fapt, să plece de pe litoral, să plece acasă.

Din ceea ce mi-a relatat inculpata, după ce a ucis-o, s-a schimbat, a pus-o într-o valiză, chiar în valiza victimei, a coborât-o cu liftul şi a chemat un taxi. A fost ajutată de un coleg care trecea întâmplător, era întâmplător în zonă, un coleg de serviciu. A pus geanta de voiaj în portbagajul taxiului şi apoi i-a cerut taximetristului să o lase undeva în proximitatea parcului, unde a şi fost găsită victima”, a mai afirmat Viorel Teliceanu.

El a fost întrebat dacă colegul fetei ştia ce se în valiză şi de ce pe camerele de supraveghere în parc ar fi fost surprinse două persoane.

“Nu este niciun element că bărbatul respectiv ar fi avut cunoştinţă de conţinutul valizei. E vorba de o singură persoană, un singur autor, această persoană de sex feminin. Nu e niciun dubiu cu privire la numărul de persoane care ar fi participat la săvârşirea infracţiunii, că vorbim de autori sau de complici sau eventual instigatori.

A fost ajutată de taximetrist. Chiar acesta a şi întrebat-o în mod insistent ce conţinea valiza, întrucât era foarte grea, numai că ea a motivat că are cărţi în valiză. De altfel, inculpata este şi elevă în clasa a XI-a, trecea clasa a XII-a, se pare şi şi-ar procurat cărţi de aici, de pe litoral.

A făcut cumva curat, nu în totalitate, în camera de hotel în care s-a şi săvârşit infracţiunea. Spune inculpata că de la momentul înjunghierii până la decesul efectiv ar fi trecut undeva 30 de minute, timp în care i s-a scurs şi sângele victimei şi din acest motiv nici nu ar fi curs sânge pe tot traseul care l-a avut până la banca din parc. (…) Era într-o stare de tulburare. Cumva am observat aşa o persoană speriată şi cred eu, care a dus lipsa empatiei în familie, în copilărie”,a declarat Teliceanu.

El a mai afirmat că fapta s-ar fi produs duminică, la orele 3 – 4, iar geamantanul a fost găsit în camera de hotel.

De asemenea, fata care a comis fapta a fost găsită de anchetatori la hotelul unde lucra, iar dispariţia celeilalte nu fusese semnalată de cei de la unitatea de cazare.

“Când au ajuns organele de poliţie şi au întrebat cei de la hotel au constatat că nu venise la serviciu victima. Poliţia ajunsese deja acolo. Noi ne cam făcusem acel cerc de suspecţi, să zicem şi inculpata ar fi fost printre aceşti suspecţi. Era la serviciu”, a mai declarat Viorel Teliceanu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233