dobroge.tv

Live

Damen anunță că iese din administrarea Șantierului Naval Mangalia: compania rămâne acționar minoritar, dar nu va mai aduce comenzi și nu va mai finanța șantierul

04 august 2023
Publicitate

Compania Damen iese din administrarea Șantierului Naval Mangalia și spune că statul roman a încălcat contractul. Conducerea susține că a întâmpinat mai multe blocaje și nu a primit niciun fel de ajutor sau finanțare. Statul român este acționar majoritar al Șantierului Naval Mangalia, cu un procent de 51%, în timp ce compania olandeză deține 49% din total.

Olandezii vor rămâne acționari minoritari, dar nu vor mai aduce comenzi și nu vor mai finanța șantierul, iar statul român va fi nevoit să preia controlul operațional. În anul 2018, când a fost preluat șantierul, nu existau comenzi, iar situația financiară lăsa de dorit, spun reprezentanții companiei. Șantierul trebuia relansat, iar Damen a dus la bun sfârșit planul de reintegrare pe piață. Reprezentanţii companiei menţionează că, în ultimele patru luni, au încercat să estompeze orice impact negativ asupra şantierului, a angajaților şi a clienţilor.

„Damen a finanțat activitatea șantierului, în mod particular în acești patru ani, cu relansare activității șantierului, pentru că în 2018 când a fost preluat era un șantier fără comenzi, cu situații financiare negative, peste 730 de milioane de euro existau prezentate în evidențele contabile atunci când Damen a preluat activitatea în acest șantier”, a declarat Liana Constantin, membră a Directoratului Șantierului Damen Mangalia.

În cadrul conferinței s-a reamintit că piața eoliană offshore valorează peste 200 de miliarde de euro. În Europa sunt doar cinci șantiere capabile să facă ceea ce Mangalia produce în industria offshore.

„Dorim să ne menținem competențele obținute în cei patru ani pe șantier. Problematica dintre cei doi acționari dorim ca și directorat să fie rezolvată în cel mai scurt timp posibil”, a mai declarat Liana Constantin, membră a Directoratului Șantierului Damen Mangalia.

În prezent, compania deține peste 1700 de angajați. Damen deține și Șantierul Maritim Galați, cu o activitate de peste 20 de ani.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233