dobroge.tv

Live

Haos în Portul Constanţa. Cozi uriaşe de TIR-uri: şoferii aşteaptă şi câte trei zile, în timp ce parcările sunt insuficiente, altele nu au nici toalete şi nici dușuri

03 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

E haos în Portul Constanţa: sute de TIR-uri încărcate cu cereale formează cozi uriașe în drumul lor spre cheiurile de încărcare. În mod normal asemenea aglomerație este doar toamna, însă anul acesta fermierii au scos mai repede marfă la vânzare. Șoferii stau și câte trei zile așteptând s-ajungă la vapor: unuia dintre ei i s-a făcut rău, iar ambulanța a înaintat cu dificultate până la maşina lui.

Astfel de imagini au devenit deja ceva obișnuit în Portul Constanța, mai ales de când a izbucnit războiul în Ucraina. Operatorii din Portul Constanța par depășiți de numărul mare de TIR-uri care intră zilnic la operațiuni de încărcare-descărcare. La numărul destul de ridicat de camioane venite din toate colțurile țării, s-au adăugat și cele din Ucraina, autoritățile de acolo, alegând Portul Constanța, după ce propriile porturi la Marea Neagră s-au închis ca urmare a războiului. Lipsa de angajați, echipamentele insuficiente și uneori condițiile meteorologice duc la situații în care șoferii așteaptă zile bune să intre la descărcat.

Șoferii se plâng și de condițiile din Portul Constanța. Aceștia spun că parcările amenajate sunt insuficiente, altele nu sunt dotate cu toalete, iar de dușuri nici nu poate fi vorba.

Din momentul în care a izbucnit conflictul dintre Rusia și Ucraina, Portul Constanța a devenit extrem de important în ceea ce privește exportul către Europa a cerealelor din Ucraina. Săptămânal, cozile de tiruri s-au întins pe kilometric, iar șoferii au așteptat cu zilele să le vină rândul. 

Acum, situația ar putea să se repete. Pe relația Ucraina, traficul de mărfuri derulat prin Portul Constanța, în perioada ianuarie – iunie 2023, a fost de 1o,16 milioane tone, din care 7,5 milioane tone au fost cereale. 

 Anul trecut, traficul de mărfuri ucrainene a fost de 11,85 milioane tone, din care 8,6 milioane de tone au fost cereale .


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233