dobroge.tv

Live

‘’Unde sunt acei îngeri în halate albe?’’. George a murit la doar 32 de ani după ce a ajuns la spital cu o durere în piept, dar a fost trimis să moară acasă – o fetiţă de doi anişori a rămas fără tată

‘’Unde sunt acei îngeri în halate albe?’’. George a murit la doar 32 de ani după ce a ajuns la spital cu o durere în piept, dar a fost trimis să moară acasă – o fetiţă de doi anişori a rămas fără tată
01 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Un nou caz revoltător scoate la iveală neregulile de la Spitalul Urziceni, După ce o tânără a fost lăsată să nască pe trotuar, în faţa spitalului, o tragedie s-a petrecut mai devreme, în aceeaşi zi. Un tânăr de doar 32 de ani s-a stins din viaţă după ce a fost trimis acasă de la spital, acolo unde se prezentase cu o durere puternică în piept. I-a fost administrate o injecţie cu Algocalmin şi trimis acasă. S-a stins câteva ore mai târziu şi a lăsat în urmă o soţie îndurerată şi un îngeraş de doar 2 anişori.

CITEȘTE ȘI: NAȚIONAL. Imagini revoltătoare! O femeie naște pe trotuar, după ce nu ar fi fost primită în spital: „În ce lume trăim!!!” - ce spune conducerea unității medicale. VIDEO

Calvarul lui George a început în weekend. Duminică după-amiază, a ajuns la spitalul din Urziceni cu dureri mari în piept. Tânărul de 32 de ani ar fi fost consultat de o asistentă medicală și ulterior ar fi fost trimis acasă. Soția lui George Manolache a declarat chiar că singurele tratamente pe care soțul său le-a primit în regim de Urgență la Urziceni au fost un algocalmin, un EKG și o recomandare pentru radiografie pulmonară.

”La 3:20 mi-a făcut soțul infarct, trimis aseară acasă de ei cu un algocalmin făcut în fund, la 32 de ani. Aseară l-au trimis acasă. Au zis că nu are nimic și acum soțul meu e la INML pe masă. Avea dureri în piept, a sunat la salvare, a văzut că nu mai vine salvarea, a chemat pe cineva să meargă înaintea salvării. L-a preluat salvarea. I-au spus doar că are tensiunea mărită, nu i-au spus valori, absolut nimic. Nu știu dacă EKG i-au făcut, soțul spunea că i-au făcut, și i-au recomandat să facă radiografie pulmonară astăzi și i-a făcut un algocalmin și l-au dat afară. I-au spus: Ce, nu mai puteai să aștepți cum ai așteptat până acum? Nici măcar recomandare scrisă, l-a pus să facă poză la o foaie că trebuie să facă radiografie pulmonară. Au preferat să-l trimită acasă. Acasă unde a murit la mine în brațe. După ce l-am resuscitate eu… cu mâinile mele”, a declarat pentru Euronews Georgiana Manolache, soția tânărului decedat.

Autopsia preliminară arată că tânărul avea probleme la inimă şi la plămâni. Până la aflarea cauzei morţii, care ar putea dura şi un an, familia tânărului vrea dreptate şi se gândeşte să dea Spitalul din Urziceni în judecată.

“A ieșit de acolo fără nicio foaie, fără niciun tratament”

Marius Manolache, fratele bărbatului decedat, a declarat că acesta a fost internat cu dureri în piept și a rămas sub supraveghere medicală timp de 20 de minute.

„Ieri (30 iulie, n.r.), în jurul orei 16 30 m-a sunat fratele meu că moare, că se simte foarte, foarte rău. Nu s-a întâmplat niciodată să mă sune cu o problemă ca asta. Atunci m-am speriat, eram cu familia la București. Am venit în fugă, am vorbit cu vărul meu să se ducă la el că m-am speriat foarte tare. vină. El s-a dus, l-a luat pe fratele meu din casă, s-a dus cu el la poartă. A văzut că se simte ok, a venit o fată care a făcut școala de asistente, i-a luat saturația, tensiunea, spunea că e puțin scăzută.

Între timp am sunat la Ambulanță, eu am zis că rezolvă. I-am sunat după 15 minute și nici nu plecaseră, au zis că n-au mașini. Nu-mi venea să cred.

A venit vărul meu… Între timp s-au găsit la Jilavele, de unde au venit aici (Spital Urziceni, n.r.). Eu eram in urma lor cu jumătate de oră.

Am ajuns, am stat 20 de minute, l-au băgat acolo, l-a consultat 10 minute, i-au făcut un EKG, am văzut când i l-au făcut, l-a dat cu gel pe el, i-a luat tensiunea și înainte să-i facă o injecție au închis camera la ușă.

A ieșit de acolo fără nicio foaie, fără niciun tratament, nimic. (…)

(Dureri foarte mari), pe piept și în spate. Cineva mi-a zis că a făcut preinfarct. (…)

Am ajuns cu el acasă. S-a jucat cu fii-mea în loc să se joace cu fi-sa…, ultima dată.

Și i-am dat mesaj la 10.30 și nu mi-a mai răspuns. I-am dat și soției lui, nu mi-a răspuns. Și la 3.20 m-a sunat și mi-a spus că a murit

Și-a pus încrederea în medicii de aici, care i-au zis: <<Cum ai stat 2 zile nu mai puteai să stai 20 de minute?>>”, a povestit Marius Manolache, fratele tânărului de 32 de ani care a murit, într-o declarație pentru Realitatea PLUS.

Două cazuri revoltătoare, nicio demisie

Managerul spitalului încă nu şi-a dat demisia, deşi a fost somat de ministrul Sănătăţii. Între timp, şi PNL a exclus-o din partid şi cere demiterea.

În cazul tinerei care a fost lăsată să nască pe trotuar, managerul spitalului şi o asistentă, amendaţi fiecare cu 4.000 de lei. Directorul Inspecţiei Sanitară de Stat, Maria Mioara Comana, a declarat, în conferinţa de presă, a anunţat ce sancţiuni au fost date în acest caz.

“Pentru toate aceste lucruri, colegii mei au sancţionat managerul spitalului pentru neorganizare cu 4.000 de lei. Menţionez că sancţiunea este maximă ca persoană fizică. O să mă întrebaţi de ce sancţiunea nu este mai mare. Există şi sancţiune de 30.000 de lei, dar asta ar trebui să o dai spitalului şi efectiv banii să-i luăm din propriul buzunar sau din medicamentele bolnavilor ca să plătim o asemenea amendă. A fost sancţionată doamna asistent care nu a respectat procedurile de examinare şi investigare să solicite medic, tot cu 4.000 de lei. Şi medicul de gardă pentru că nu şi-a îndeplinit atribuţiile”,a explicat Maria Mioara Comana, care a precizat că directorul medical al spitalului a intrat în concediu medical şi s-a internat într-un spital.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233