dobroge.tv

Live

Hotelurile pet friendly de pe litoral, tot mai căutate de iubitorii de animale. ''Cel mai neobișnuit a fost momentul în care un turist a venit însoțit de o iguană''

31 iulie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Hotelurile pet friendly de pe litoral, tot mai căutate de iubitorii de animale. Sunt peste 100 în toate stațiunile și acceptă, pe lângă câini și pisici, și papagali, hamsteri sau chiar reptile. Animalele de taie mică beneficiază de gratuitate, iar în unele unități de cazare primesc chiar și gustări și apă din partea gazdelor.

Pentru că face parte din familie, acest superb patruped pufos cu ochi albaștri nu poate să lipsească din nicio vacanță. L-am găsit în Mamaia, la răcoare, în recepția unui hotel de 4 stele.

Stăpânii recunosc că patrupedul a devenit membru cu drepturi depline în familie așa că în planificarea vacanței, nu caută decât hotelurile pet friendly.

"De multe ori am renunțat la hotel tocmai din cauză că nu acceptau să ne primească cu Riky așa că am renunțat din cauza asta", spune stăpâna lui Riky.

100 de hoteluri de 2, 3 sau 4 stele din Mamaia, Năvodari, Eforie, Jupiter, Olimp, Saturn sau Cap Aurora acceptă în unitățile de cazare și animalele de companie.

"Cu preponderență turiștii noștri vin însoțiți de cățeluși sau pisicuțe de talie mai mică sau mai mare, mai neobișnuit a fost momentul în care au venit și cu papagali, un bol cu peștișori și cel mai neobișnuit a fost momentul în care un turist a venit însoțit de o iguană", a spus Dana Boerescu, manager hotel.

Animalele de companie de talie mică au cazarea gratuită, iar pentru cele de talie mare se percepe o taxă de 100 de lei pe zi. Stăpâna lui Tor, un mini doberman, recunoaște că pentru a-și putea lua cel mai buni prieten în vacanță a fost nevoie să își facă rezervarea cu multe luni înainte.

"Sincer am căutat, că nu poți să te duci chiar oriunde, chiar am căutat am sunat la multe hoteluri"

Și stăpânii cățelușei Maia recunosc că nu ar putea veni în vacanță fără ea:"Să mă primească cu cățelul pentru că altfel nu intrăm. Fără ea nu se poate de aceea venim aici la acest hotel".

"Bineînțeles că sunt turiști care caută special acest tip de serviciu, vin cu animăluțele după dumnealor și vor să se cazeze cu ele", a spus Sebastian Puznava, manager hotel.

Sunt însă și hoteluri care după mai multe reclamații ale clienților au renunțat să mai accepte și animale de companie la cazare.

"Lătrau sau pur și simplu când treceau pe lângă ei, atunci îi speriau. Nu ni s-a întâmplat să-i muște, nu-i ataca, dar când simțeau la picior o blană, mulți se speriau și am avut reclamații", a spus Gabriela Marin, manager hotel.

100 hoteluri de pe întreg litoralul au renunțat în acest sezon estival să mai accepte animale de companie în unitățile de cazare. În total, în stațiuni sunt 105 unități de cazare pet friendly, cele mai multe în Mamaia și Eforie Nord.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233