dobroge.tv

Live

Nava-școală ''Mircea'' a revenit în Portul Constanța, după 28 de zile. Rudele i-au întâmpinat cu ochii în lacrimi

31 iulie 2023
Publicitate

Nava-școală „Mircea” a revenit în Portul Constanța , după o lună de marș în Marea Mediterană. Cei 76 de cadeți aflați la bordul velierului au străbătut peste două mii de mile într-un voiaj de instruire, iar astazi, nava s-a întors acasă. Rudele şi prietenii i-au aşteptat cu emoții pe cheu.

Pentru cei 76 de studenți români și străini de la bord, experiența marșului cu nava-școală „Mircea” a reprezentat un examen de viață. Tinerii s-au adaptat la condițiile vieții de pe mare, munca în echipă și furtunile apelor. Fete sau băieţi, toţi au avut sarcini de îndeplinit pe vas. Desteptarea s-a dat în fiecare dimineaţă, au urmat sectoarele de curățenie, apoi înviorarea şi micul dejun.

"Această experiență a fost minunată, aș încerca să o mai fac de câte ori aș putea, am pus în practică tot ce-am învățat la academie și sper să devin un ofițer de bază al Forțelor Navale"

"La început a fost o provocare, dar am trecut peste. Acum m-am întors mai puternică"

"Sectoarele de curățenie au fost pe măsură, dar cel mai dureros lucru de suportat a fost căldura"

Timp de 28 de zile, instructorii militari s-au ocupat de exercițiile ample cu ajutorul echipamentelor de la bord. Nava-școală „Mircea” a plecat din portul Constanța pe data de 3 iulie, iar pe parcursul marșului a efectuat escale în porturile Pireu, Taranto și Izmir, parcurgând, în total, peste 2.200 de mile marine.

"Nava raportează azi misiune îndeplinită după 28 de zile de marş și instrucţie în Marea Mediterană. A fost o misiune scurtă, dar foarte bogată în experiență, în care ne-am îndeplinit obiectivele fixate pentru pregătirea celor 74 de studenți", a spus Mircea TÎRHOACĂ, comandantul Navei-școală „Mircea”.

"Această zi va rămâne adânc întipărită în memorie ca fiind ziua în care s-au revăzut cu apropiaţii, după un marş de instrucţie de peste 2.000 de mile marine, cu escale în porturi importante", a spus contraamiral de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru.

Pe cheu, rudele i-au întâmpinat cu ochii în lacrimi.

"Am fost foarte fericit că am apucat să mă văd cu prietena din nou"

Pe tot parcursul voiajului, la bordul velierului s-au aflat 64 de studenți din anul al II-lea de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, precum și 10 studenți străini de la academii navale partenere din Bulgaria, Polonia, Turcia, Letonia, Italia și Spania.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233