dobroge.tv

Live

Caniculă pe litoral. Biologii anunță că vietățile acvatice nu sunt afectate de temperaturile ridicate

26 iulie 2023
Publicitate

Constanța, sub cod roșu și portocaliu de caniculă și cod galben de vânt. Potrivit Agenției Naționale de Meteorologie, se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37-39, până la 42 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat. Biologii anunță că vietățile acvatice nu sunt afectate de temperaturile ridicate. Ba mai mult, aceasta a început să se îmbogățească în această perioadă.

Caniculei i s-a alăturat astăzi și codul galben de vânt, valabil până mâine.

Vremea se menține și astăzi călduroasă în cea mai mare parte a Dobrogei, caniculară în vestul regiunii, disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Avem vânt moderat cu intensificări temporare cu rafale, de 55-70 km/h. Avem cod și de caniculă, dar și de vânt”, a declarat Maria Mirciu, meteorolog.

Momentan, vietățile acvatice nu sunt afectate de caniculă, spun biologii. După ultimele studii efectuate, populația piscicolă nu are de suferit. Ba mai mult, aceasta a început să se îmbogățească în această perioadă cu exemplare de barbun și scrumbie.

Apare o inerție termică și în consecință nu sunt afectate de modificările climatice, cel puțin pe termen scurt. Pe termen lung și la nivel multi anual există o tentă de încălzire a mării și din acest motiv avem din nou o creștere a troficității și în consecință a algelor aruncate de brizanți la mal”, a declarat Adrian Bîlbă, biolog.

Zilele următoare, meteorologii anunță precipitații și temperaturi mai scăzute de până la 23-24 de grade Celsius, pe litoral.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233