dobroge.tv

Live

Mamaia pare să piardă și anul acesta lupta pentru întâietate pe litoralul românesc. Turiștii se înghesuie în Eforie: „Prețurile sunt ok, aici venim și la anul”

25 iulie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Mamaia pare să piardă și anul acesta lupta pentru întâietate pe litoralul românesc! În ciuda eforturilor depuse de operatori, în timpul săptămânii în stațiune sunt mult mai puțini turiști ca în anii dinaintea pandemiei. În tot acest timp la Eforie, nu ai loc să arunci un ac. La orele prânzului, pe plajă este forfotă mare. Turiștii își pun cearceaful unul lângă altul, profită de soare, de mare și mai ales de plaja cu nisip fin.

Reporter: De ce ați ales această stațiune?

Turistă: Prețurile sunt acceptabile pentru buzunarele oricăruia.

Reporter: Cu cine ați venit? Pentru câte zile?

Turistă: Cu soțul, cumnata, copilul, pentru o săptămână.

Reporter: De ce ați ales să veniți în Eforie?

Turistă: Aici venim de ani de zile.

***

Turist: E foarte aglomerată. Ne place foarte mult Neptunul, dar având aici rudele, am venit aici.E aglomerată rău, e foarte aglomerată.

Reporter: Adică nu prea vă place aici în această perioadă.

Turist: Ba da, e frumos dar e foarte aglomerat.

Reporter: Așa ca prețuri, cum e Eforie?

Turist: Acceptabilă.

***

Reporter: De ce ați ales să veniți în Eforie?

Turistă: Pentru că în fiecare an vin cu copiii în Eforie.

Reporter: Ce anume vă place aici?

Turistă: Am piscină la hotel. De exemplu, azi nu se poate face baie, nu? Mergem la piscina hotelului.

Reporter: Cum vi se pare ca prețuri, ca atmosferă?

Turistă: Pentru mine sunt ok prețurile, mai puțin plaja azi. Dar asta este, sunt fenomene ale naturii pe care nu le poți opri.

Reporter: În concluzie, nu vă pare rău că ați venit aici.

Turistă: Nu, niciodată. Mai ales că avem și parcul de distracții. Aici vom veni și la anul.

Stațiunea se adresează în special familiilor cu copii. Tarifele la cazare sunt cu mai bine de 20% mai mici decât în Mamaia, iar excepție nu face nici parcul acvatic. Parcurile de distracții sunt direct pe plajă iar pentru o săptămână de vacanță nu e nevoie de un buget prea mare.

Este aglomerat în comparație cu Mamaia. Suntem cu un grad de ocupare de 85% din ce vad în graficele de accesare pe site-urile de turism și de rezervări. Se merge mai organizat, mă refer la tichetele de vacanță. Ai de unde alege. Și mă refer și la posibilitățile de cazare și alimentație public. Diferențe foarte mari de preț între complex cu all inclusive și cazarea la particular. Diferențe de la 500 de lei la 150 de lei. Mă uitam acum, șezlongul este 50 de lei, mai încolo era 30 de lei, iar la 30 de lei îți dă și o băutură”, a declarat Ionuț Anghel, proprietar pensiune.

Și în timp ce la Eforie, la prânz forfota de pe faleză se mută la autoservirile din stațiune, în Mamaia situația este cu totul alta. În centru, în piațeta de la Cazino, la terase pe turiști îi numeri pe degete.

„Întotdeauna, în fiecare an, până nu încetăm perioada de examene, de absolvire sau de admitere pentru unitățile de învățământ superior, nu avem niciodată, în niciun an, un grad maxim de ocupare și asta se resimte mai ales în timpul săptămânii, unde este mai vizibil cu ochiul liber, desigur. În continuare diferență între Mamaia și sudul litoralului întotdeauna a fost. Sudul litoralului se deschide cel mai târziu, se vinde mai lent, altfel spus și se închide mai devreme, pentru că acolo avem stațiunile mai liniștite, stațiunile verzi, așa cum se spunem noi. Acolo unde s-au și dezvoltat multe hoteluri cu facilități inclusiv pentru familii cu copii și all inclusive”, a declarat Corina Martin, președinte de onoare RESTO.

Situația se schimbă însă în weekend. Atrași de vibe-ul cluburilor, mii de tineri vin să se distreze în Mamaia.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233