dobroge.tv

Live

Lucrările la Spitalul modular din Constanța au intrat în linie dreaptă. Viitoarea structură medicală va deține și o unitate de primiri urgențe: „Este un mare câștig pentru spital”

25 iulie 2023
Publicitate

Lucrările la Spitalul modular au intrat în linie dreaptă. Noul corp din incinta Spitalului de Boli Infecțioase Constanța va fi dotat cu Computer tomograf, ATI, RMN, farmacie și laboratoare. Valoarea estimată este de 10 milioane de euro, fonduri alocate de Uniunea Europeană și Primăria Constanța. Până la finalul anului, noua structură modular va fi funcțională.

Primele lucrări au fost demarate încă de la începutul săptămânii trecute. Structura modulară a fost gândita ca un nucleu al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, menit să asigure completarea serviciilor medicale. Cazurile urgente vor fi preluate mult mai rapid, iar activitatea medicală se va desfășura la cel mai înalt nivel. În plus, unitatea va avea în dotare serviciile de imagistică, Computer tomograf și RMN.

Lucrările au început încă de săptămâna trecută, iar în aproximativ patru luni, spitalul ar putea fi funcțional. Construcția va avea parter plus un etaj, iar la parter se vor afla cele două laboratoare, transmite Maria Mîner, reporter Dobrogea TV.

Primele lucrări se desfășoară ca la carte, a transmis managerul SCBI. Corpul modular va avea 52 de paturi, iar 10 dintre acestea vor aparține secției de Terapie Intensivă. Proiectul vine în completarea lucrărilor de modernizare si consolidare ale clădirii vechi a spitalului.

De aproximativ două săptămâni au început amenajările terenului pentru a se monta întâi o platformă, iar apoi, pe platforma respectivă se va ridica construcția de module. Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală este o structură nouă, spitalul nostru nu a avut niciodată imagistică medicală și transformarea camerei de gardă în acest compartiment de primiri urgențe iarăși este un mare câștig pentru spital”, a declarat Claudia Cambrea, manager SCBI Constanța.

De asemenea, viitoarea structură medicală va deține și o unitate de primiri urgențe, care va asigura preluarea și tratarea mai rapidă a pacienților. Vestea că vor lucra într-o unitate nouă a adus bucurie și printre cadrele medicale.

O veste minunată pe care am primit-o. Preluăm cu mare drag și cu mare interes deoarece putem să ne facem și noi meseria, putem să tratăm cazurile complexe din județ și nu mai suntem nevoiți să trimitem aceste cazuri către alte spitale”, a declarat dr. Romelia Mitan, coordonator ATI.

Nu vă spun cu câtă nerăbdare așteptăm acest moment, mai ales că noi am fost împărțite ca și personal, ca și asistente medicale, vorbesc din punctul nostru de vedere, care mai de care împărțite pe diferite compartimente și abia așteptam să ne reunim”, a declarat Pompilia Alexe, asistent medical.

Constănțenii sunt de părere că este mai mult decât necesară o secție nouă de ATI, dar și serviciile de imagistică.

Reporter: Cum a fost în perioada COVID-ului când nu am avut?

Constănțeancă: A fost foarte rău, foarte rău.

Reporter: Iată că acum vom avea 52 de paturi.

Constănțeancă: Da, este foarte bine.

***

Reporter: Constanța avea nevoie?

Constănțeancă: Da, avea nevoie și de multă vreme așteptăm lucrul acesta.

Investițiile noului Spital modular vor depăși suma de 10 milioane de euro. Anul viitor va porni reconstrucția clădirii vechi de 85 de ani. Valoarea contractului de finanțare pentru reabilitarea și consolidarea clădirii edificate în 1938 este de aproximativ 27,8 milioane de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233