dobroge.tv

Live

Polițiștii constănțeni au desfășurat activități de informare publică privind Legea Anastasia

Polițiștii constănțeni au desfășurat activități de informare publică privind Legea Anastasia
22 iulie 2023
Redactia DTV
Publicitate

La data de 21 iulie, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Poliției stațiunii Neptun, împreună cu specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, au desfășurat activități de informare cu privire la modificările aduse Codului Penal prin Legea 213/2023.

Activitățile s-au desfășurat în stațiunile din sudul litoralului. Polițiștii le-au adus la cunoștință, în principal conducătorilor auto, prevederile Legii 213/2023, intrată în vigoare la data de 13 iulie a.c., care a înăsprit pedepsele în cazul accidentelor mortale, provocate de șoferii aflați sub influența alcoolului, a substanțelor psihoactive sau care nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Astfel, această lege a modificat art. 91, din Codul Penal, unde a fost introdus un nou alineat, care stabilește că nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art.192, alin. 2 și 3, dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau art. 336, din Codul Penal.

Astfel, persoana care conduce un vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și provoacă un accident de circulație, soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea condamnării cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.


Sursă foto: IPJ Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233