dobroge.tv

Live

Județul Constanța, sub coduri portocaliu și galben de caniculă: temperaturile ajung până la 39 de grade - cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, în alte zone din țară. HARTĂ

Județul Constanța, sub coduri portocaliu și galben de caniculă: temperaturile ajung până la 39 de grade - cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, în alte zone din țară. HARTĂ
22 iulie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Canicula şi disconfortul termic accentuat vor persista și astăzi, 22 iulie, în mai multe județe din țară. Codurile portocaliu și galben de val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat sunt în continuare în vigoare.

Astfel, avertizarea Cod portocaliu vizează judeţele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și minicipiul București și este vaalbil toată ziua.

Sâmbătă, în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și în municipiul București se vor înregistra temperaturi maxime de 38...39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, transmite ANM.

Codul galben vizează val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat și este vaalbil toată ziua.

Valul de căldură se va menține în sudul și sud-estul teritoriului. Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade”, transmit meteorologii.

Un alt cod galben de caniculă este valabil pentru mâine, 23 iulie.

Duminică valul de căldură se va menține în sudul teritoriului, unde local va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade, iar cele minime între 18 și 22 de grade”, transmite ANM.

Meteorologii anunță că în jumătate a săptămânii viitoare valul de căldură se va extinde și se va intensifica în cea mai mare parte a țării.

Cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină

Un cod galben de instabilitate atmosferică a fost emis pentru intervalul 22 iulie, ora 19:00 – 23 iulie, ora 10:00.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei, jumătatea de sud a Moldovei și local în Oltenia și Muntenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp), intensificări ale vântului (rafale de 55...70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice”, transmite ANM.

Meteorologii transmit că în după-amiaza zilei de sâmbătă, manifestări de instabilitate amosferică vor fi pentru intervale scurte de timp și pe arii restrânse, în special la munte și în sud-estul teritoriului.


Sursă foto: stirileprotv.ro / ANM

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233