dobroge.tv

Live

Alertă meteo de disconfort termic ridicat, dar și de furtuni. Vor fi vijelii, descărcări electrice, ploi torențiale și grindină - Constanța și Tulcea sub cod galben de caniculă. HARTĂ

18 iulie 2023
Redactia DTV
Publicitate

ANM a emis o nouă avertizare meteorologică. Avem Cod galben de instabilitate atmosferică, dar și Coduri portocaliu și galben de caniculă.

Codul glaben de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină este valabil marți, 18 iulie, în intervalul 12.00-22.00.

În intervalul menționat, local în Moldova, Dobrogea, precum și în jumătatea de est a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55...70 km/h), vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial (în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 30 l/mp) și grindină”, transmite ANM.

Coduri portocaliu și galben de caniculă

Avertizarea cod cod galben vizează val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat și este valabilă astăzi, 18 iulie.

Marți valul de căldură se va menține în sudul, sud-estul și local în vestul și centrul teritoriului. Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 17 și 22 de grade”, transmit meteorologii.

Codul portocaliu vizează val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat și este valabil pentru ziua de marți, 18 iulie.

Marți în Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei valul de căldură va persista și va fi caniculă. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 38...39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa în general peste 20...22 de grade”, notează ANM.

Meteorologii anunță că valul de căldură și disconfortul termic vor persista, local, îndeosebi în regiunile sudice și în următoarele zile.


Sursă foto: stirileprotv.ro / ANM

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233