dobroge.tv

Live

Bacteria E-Coli, detectată în cantități mai mari în apa mării, în Eforie Nord. DSP Constanța anunță că a fost vorba despre un episod pasager, iar îmbăierea este permisă

17 iulie 2023
Publicitate

Cea mai mare concentrație a bacteriei E-Coli a fost descoperită la Eforie Nord, la măsurătorile de săptămână: 1.305 unități în 100 de mililitri de apă, în contextul în care ar trebui să fie 250 ca apa să fie excelentă.

Depasirea a fost de peste cinci ori. Și la Mangalia, a fost descoperită o concentrație mare de E-Coli: 641 ceea ce înseamnă nivelul Satisfăcător al apei de îmbăiere. La fel și la Neptun

Analiza a reieșit undeva la finele săptămânii, în zona Eforie Nord II, punct de recoltare, săptămâna trecută a existat un număr mai mare de bacterii de e-coli în apa de îmbăiere”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Însă, recordul verii a fost înregistrat pe 18 iunie, când la Eforie Nord cifrele au sărit față de normal de peste 15 ori! Specialiștii Direcției de Sănătate Publică spun că oamenii pot intra în apă și pot înota, dar medicii infecționiști recomandă părinților să fie totuși atenți la copii, ca să nu înghită prea multă apă când se bălăcesc.

„Pot să apară: febră, vărsături, dureri abdominale și scaune diareice. De regulă dacă sunt mai mult de trei scaune diareice pe zi și mai ales copiii mici, părinții trebuie să aibă în vedere să îi prezinte imediat la medic”, a declarat Claudia Cambrea, director medical Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Bacteriile apar în cantitate mare în mare atunci când oamenii aruncă în apă scutece murdare sau folosesc marea pe post de toaleta în loc să meargă la toaletele de pe plajă.

„Primul lucru pe care l-am făcut aici a fost toaletă. Și da, vin și de pe alte sectoare de plajă”, a declarat Anamaria Barta, administrator de plajă.

Semn ca, nu peste tot exista toalete.

„Este un lucru urât că majoritatea merg în mare. O mamă nu a vrut să plătească pentru a-și face copilul nevoile la toaletă și a făcut treaba mare lângă bar”, spune o turistă.

Poate și-un pic educația trebuie ajustată. Pentru fiecare lucru există un loc unde-l facem: nu în apa mării”, spune un turist.

Cea mai bună apă pentru îmbăiere, conform analizelor DSP Constanța, este în Vadu, Mamaia, Cap Aurora și Venus.

În acest moment, nu există surse care ar putea conduce la alterarea indicatorilor de calitate a Mării Negre”, a declarat Ana Agiu, purtător de cuvânt Administrația Națională Apele Române.

În prezent, inspectorii DSP monitorizează calitatea apei mării din două în două zile, după o perioadă în care au recoltat probe în fiecare zi. Rezultatele analizelor pot fi găsite pe site-ul Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, Tudorel Ene, a menţionat că a fost vorba despre un episod pasager, iar îmbăierea în zona respectivă este permisă.

Discutăm despre un episod pasager, restul probelor prelevate din zonă arată o calitate a apei bună, astfel că îmbăierea este permisă. Monitorizarea calităţii apei se regăseşte pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa”, a declarat Tudorel Ene.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233