dobroge.tv

Live

Mișcare în aer liber, jocuri pe plajă, distracție și momente de neuitat, în tabăra de vară de la Eforie

17 iulie 2023
Publicitate

Mișcare și relaxare prin pași de dans, în tabăra de vară de la mare. Chiar dacă sunt în vacanță, cei mici trebuie stimulați și învățați că sportul înseamnă viață. Direcția de Sănătate Publică, în parteneriat cu Direcția de Sport au organizat o tabără de vară dedicată tuturor copiilor, dar și părinților care ajung pe litoralul românesc.

Astfel, cei care aleg tabăra de la Eforie, pot participa la o gamă variată de activități sportive organizate zilnic. Acolo am întâlnit-o pe Ava, fetița de numai cinci ani, care a ales să își petreacă o zi din vacanța mare în compania celorlalți copii din tabără. Energică și zâmbitoare, Ava spune că pasiunea pentru sport a moștenit-o de la mama ei, care este instructor de dans.

„Am fost la o serbare de vară și de acolo le-am inventat”, spune Avva.

Activitățile fizice nu ar trebui să lipsească din rutina noastră indiferent de vârstă, spun medicii. Sportul este prioritar în sănătatea și dezvoltarea celor mici. Pentru adulți vine cu noi beneficii. Câteva minute de jogging sunt vitale pentru relaxarea minții.

„În luna iulie avem Campania Națională de Promovare a activităților Fizice. Grupul țintă sunt copii și părinții lor, dar bineînțeles că toți suntem copii. Facem sport pentru minte pentru fizic și sănătate și pentru suflet”, a declarat Cristina Schipor, director DSP Constanța.

De la pași de dans, am trecut la competiții sportive între echipe, iar la finalul zilei, formația câștigătoare a fost premiată de către partenerul acțiunii.

Vom promova activitatea fizică prin călirea organismului prin factorii naturali: aer, apă, soare, ceea ce înseamnă sănătate într-un final, dar și oportunitatea antrenorilor din Constanța să vină să descopere copii, care pot practica o disciplină sportivă”, a declarat Mariana Solomon, DJTS Constanța.

Mișcare în aer liber, jocuri pe plajă, distracție și momente de neuitat, de asta pot se bucura atât cei mici, cât și cei mari care ajung în tabără. Prin aceste evenimente, organizatorii promovează mișcarea și viața echilibrată. Astfel, prin sport, copiii și părinții vor avea un tonus mai bun, vor căpăta mai multă energie și rezistență și vor rămâne cu amintiri placate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233