dobroge.tv

Live

SEAS 2023 debutează în acest weekend. Constanța devine principala scenă a teatrelor din România: 7 săptămâni cu spectacole de teatru, concerte, teatru de stradă sau spectacole pentru copii

13 iulie 2023
Publicitate

Pentru al doilea an consecutiv, Constanța devine pe perioada verii principala scenă a teatrelor din România. Începând din acest weekend și până la sfârșitul lunii august are loc cea de-a doua ediție a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului, un amplu eveniment cultural ce va cuprinde spectacole oferite de instituții de cultură din toată țara. SEAS 2023 se va desfășura pe parcusul a şapte săptămâni și propune peste 40 de evenimente, spectacole de teatru, concerte, teatru de stradă sau spectacole pentru copii.

Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului 2023 va aduna aproape 600 de performeri, actori, regizori, scenografi și artiști vizuali, reprezentând peste 30 de instituții și teatre naționale din întreaga țară.

Organizatorii se așteaptă la peste 20.000 de spectatori, și datorită festivalului de stradă SeaSTREET, marea noutate din programul stagiunii estivale din acest an. Unele dintre cele mai bune companii din Europa și America de Sud vor oferi reprezentații pe faleza Cazinoului, pe bulevardul Tomis și în Piața Ovidiu. De asemenea, dat fiind succesul de anul trecut, organizatorii au decis ca pe lângă scenele de la Teatrul de Vară Soveja și cea care va fi amenajată în Parcul Arheologic, o parte dintre reprezentații să fie susținute și în sala studio.

Bugetul SEAS 2023 se ridică la aproximativ 3 milioane de lei. Obiectivul principal al stagiunii este de a oferi produse culturale de calitate pentru comunitatea locală constănțeană, dar spectacolele devin un punct de atracție important pe timpul verii și pentru turiștii aflați pe litoral. 

Accesul la festivalul de stradă va fi gratuit, iar pentru spectacolele de la Teatrul Soveja, Sala Studio și Parcul Arheologic prețul biletelor pornește de la 30 de lei și ajunge la maximum 50-60 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233