dobroge.tv

Live

Centru nou de cardiologie intervenţională în Constanţa

Centru nou de cardiologie intervenţională în Constanţa
12 iulie 2023
Redactia DTV
Publicitate

În Constanţa s-a deschis un centru de cardiologie şi radiologie intervenţională. ARES din Heka Hospital pune la dispoziția pacienților constănțeni un ambulatoriu de cardiologie și o sală de angiografie, dotate la standarde internaționale pentru proceduri de cardiologie și radiologie intervențională – coronarografie, tratament cu stenturi pentru afecțiunile cardiovasculare, implantare de stimulator cardiac şi ablații pentru tratarea aritmiilor cardiac.

Aceasta este o sală de angiografie. Aparatul ne permite să navigăm prin interiorul vaselor de sânge și astfel să le vizualizam și să le tratăm. Vasele de sânge înfundate și îngustate să le deschidem. Sunt anumite afecțiuni cum sunt tumorile la care închidem vasele de sânge. Adică sunt proceduri de cardiologie intervențională și proceduri de radiologie intervențională”, a spus Dr Rareş Nechifor, medic primar radiolog intervenţionist.

Radiologia intervențională reprezintă tehnologia viitorului cu ajutorul căreia centrul ARES aduce în premieră la Constanța procedurile de embolizare pentru fibromul uterin, adenomul de prostată și varicocel

Pacientul în general este treaz, nu există incizii, tăieturi, nu există anestezie generală, iar procedurile ne permit să tratăm cu succes unele afecțiuni înlocuind intervenții chirurgicale ”, a mai spus Dr Rareş Nechifor, medic primar radiolog intervenţionist.

În sala de angiografie vin pacienți cu multiple afecțiuni. În primul rând să le luăm pe cele cardiologice pe rând. Cel mai frecvent sunt pacienții cu infarct miocardic acut care vin pentru a le implanta un stent pentru a desfunda vasul respectiv. Alte proceduri din sfera cardiologiei care pot fi făcute aici sunt procedurile de boli structurale, adică pacienți care au o valvă înfundată. Printr-o mică înțepătură pe la picior, se implantează o valvă și practic se scoate barajul pe care îl avea inima spre a scoate sângele în organism", a spus Dr. Nicolae Cârstea, medic primar cardiolog.

În centrul de cardiologie ARES, pot fi efectuate și consultații de cardiologie pediatrică, montări de holtere, test de efort, coronarografii și angioplastii cu balon sau stent.

"Alte tipuri de proceduri sunt cele din sfera electrofiziologiei, adică implantarea de stimulatoare cardiace pentru pacienții care au pulsul mic, defibrilatoare cardiace pentru pacienții care au niște tulburări maligne de ritm. Și procedurile de ablație pentru pacienții cu tulburări de ritm”, a precizat Dr. Nicolae Cârstea, medic primar cardiolog.

Prin inaugurarea Centrului de Cardiologie Intervențională ARES din cadrul HEKA HOSPITAL Constanţa va fi posibilă realizarea anumitor intervenţii cu grad mare de dificultate sau în premieră pentru România. Echipa medicală este compusă din medici clinicieni, cardiologi intervenționiști și chirurgi cardiovasculari, ce va soluționa fiecare caz în parte, indiferent de complexitatea acestuia, fără a mai direcționa pacienții către alți medici specialiști sau alte centre pentru investigații.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233