dobroge.tv

Live

Discuții aprinse între locuitorii cartierului Palazu Mare și reprezentanții Primăriei Constanța. Oamenii cer să se stopeze construirea blocurilor printre case

12 iulie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Primarul Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu și arhitectul șef Dan Leu au vorbit cu inițiatorii și semnatarii petiției adresate municipalității pe 22 iunie, prin care s-a cerut suspendarea Planului Urbanistic Zonal al cartierului Palazu Mare.

Au fost discuții aprinse între locuitorii cartierului Palazu Mare și reprezentanții Primăriei Constanța. Primarul Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu și arhitectul șef Dan Leu au vorbit cu inițiatorii și semnatarii petiției adresate municipalității pe 22 iunie, prin care s-a cerut suspendarea Planului Urbanistic Zonal al cartierului Palazu Mare. 

Documentul adoptat în 2011 a permis ridicarea de blocuri cu un regim de înălțime de P+5 sau P+7, lucru care îi scoate din minți pe cei care și-au cumpărat case în zonă. Primarul Chițac a ținut să le amintească oamenilor că în urmă cu doi ani chiar el a fost inițiatorul unui proiect de hotărâre prin care cerea suspendarea PUZ-ului respectiv, dar proiectul a „picat” la vot, în Consiliul Local.

Locuitorii cartierului sunt dezamăgiți de felul în care a fost gestionată situația și cred că s-ar fi putut face mai mult de atât.

Primarul îndeamnă însă la răbdare, pentru a fi găsită o soluție legală și definitivă care să stopeze construirea blocurilor printre case.

Oamenii au mai expus autorităților și problema străzilor din cartier, care nu au lățimea necesară, a canalizării subdimensionate, dar și a mizeriei lăsate de proprietarii blocurilor ridicate.

De precizat că, potrivit primarului Vergil Chițac, problema străzilor prea înguste este întâlnită în mai multe cartiere ale Constanței, respectiv Palazu Mare, Tomis Plus, Veterani și Compozitori.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233