dobroge.tv

Live

Au crescut prețurile șezlongurilor. Echipa Dobrogea TV a luat la pas plajele din stațiunea Mamaia și vă prezintă tarifele de închiriere

06 iulie 2023
Publicitate

Luna iulie a venit cu creșteri de prețuri la majoritatea serviciilor și produselor de pe litoral. Excepție de la această regulă nu au făcut nici șezlongurile. Astfel, turiștii, dar și constănțenii care vor să-și petreacă ziua pe plajă vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar. În stațiunea Mamaia, tarifele pornesc de la 40 de lei și pot ajunge chiar și la 100 de lei pe zi, în funcție de zona aleasă. În schimb, în sudul litoralului, tarifele sunt ceva mai mici, existând inclusiv situații în care șezlongul este oferit gratuit de către hotel.

Începând din această lună, constănțenii și turiștii care vor ajunge în stațiunea Mamaia și vor dori să se bucure de soare pe șezlong vor fi nevoiți să scoată din buzunare mai mulți bani. Și asta pentru că de la 1 iulie, tarifele de pe litoralul românesc au fost majorate, atât la servicii, cât și la produse. Astfel, dacă până în urmă cu o săptămână încă se mai găseau șezlonguri care se închiriau pe zi și cu 30 de lei, acum tarifele pornesc de la 40 de lei.

„Șezlongul este 40 de lei. Este inclusă salteluță, măsuță, umbrelă și servire de la bar. O bere la draft este 8 lei, un meniul zilei este 30 de lei, 38 de lei”, a declarat Răzvan Chițan, operator plajă.

Deși plaja este situată într-o zonă mai ieftină a stațiunii, turiștii sunt nemulțumiți de tarifele pe care trebuie să le plătească pentru un confort suplimentar atunci când vin la plajă.

Turistă: Prețurile cam piperate, cam piperate. Șezlongurile sunt scumpe.

Reporter: Cât este un șezlong aici?

Turistă: Aici este 40 de lei.

Reporter: Și vi se pare mult?

Turistă: Mi se pare mult.

„Destul de scumpe la 40 de lei”, spune un turist.

Turist: Prețurile sunt cât de cât acceptabile.

Reporter: Cât a ajuns un șezlong?

Turist: 40 de lei.

Reporter: Cum vi se pare prețul?

Turist: Acceptabil.

Pe măsură ce avansăm în nordul stațiunii, închirierea șezlongurilor ajunge să coste chiar și o sută de lei, mai ales în zona cluburilor de fițe. Însă și condițiile oferite de operatorul de plajă sunt diferite.

Vorbim de un preț începând cu 50 de lei pentru un șezlong, el putând ajunge la 70 de lei pentru zona premium. În timpul săptămânii avem o promoție la fiecare șezlong oferim gratuit la alegere apă, limonadă sau bere”, a declarat Lucian Marcu, administrator de plajă

În timpul săptămânii 40 de lei. Deci avem saltea, cearșaf și bineînțeles băieții de la noi de pe plajă servesc de la bar”, a declarat Mihai, ospătar plajă.

Păi cred că sunt aceleași prețuri ca anul trecut, din câte îmi aduc aminte, nu sunt diferite. 40 de lei în timpul săptămânii și 50 de lei în weekend”, spune un turist.

Pentru cei mai pretențioși, operatorii de plajă le-au pus la dispoziție și baldachine, care se închiriază cu tarife începând de la 80 de lei. În schimb, în stațiunile din sudul litoralului, tarifele pentru un șezlong sunt ceva mai mici și pornesc de la 30 de lei. Mai mult decât, există inclusiv hoteluri care oferă gratuit acest serviciu, la care se mai adaugă o măsuță sau o umbrelă de plajă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233