dobroge.tv

Live

Festivalul Neversea supravegheat de sute de polițiști și jandarmi - șase câini specializați în detectarea drogurilor vor lua la pas plaja

06 iulie 2023
Publicitate

La Constanța începe cel mai așteptat festival al momentului de pe Litoral. NEVERSEA adună laolaltă o armată de oameni și public de zece ori mai mult, în același loc: plajă municipală din Constanța. NEVERSEA este un oraș în sine, delimitat de restul lumii prin garduri, porți de acces, puncte de ieșire, zone de mâncare, de băutură, distracție și scene de muzică. Festivalul are și un dispozitiv de securitate cu forțe de ordine proprii și trupe speciale plus câini de la brigada anti-drog aduși din toată țară.

Șuier este cel mai celebru câine al Jandarmeriei Române, care aflat în misiune la fiecare mare festival de muzică unde se-adună zeci de mii de oameni. La NEVERSEA, în cele 4 zile, e așteptat un trafic de peste 280.000 de persoane din țară și din străinătate. Șase câini specializați în detectarea drogurilor vor lua la pas un kilometru de plajă, cât are orășelul festivalului.

Vom face mixt. Vom merge și printre ei, vom patrula, vom stă și la intrare. Câinele poate simți mirosul, poate insista într-un anume loc, poate semnala, trecem la un control corporal”, a declarat Radu Bordeian, agent de poliție.

Echipele canine ale Poliției și ale Jandarmeriei vor acționat ziua și noaptea, în flux continuu, dar în schimburi diferite. Azi la Constanța pe nisip, au fost 36 de grade Celsius.

Din acest motiv îi ținem în cort la umbră. Luăm pauze, nu lucrăm continuu cu câinii pentru că și ei au nevoie că și noi de pauze. N-o să-i ținem foarte mult afară”, a declarat Cristina Dulgheru, IPJ Sibiu.

Forțele de ordine și intervenție sunt și ele pe măsură evenimentului: zeci de pompieri ISU, șenilate de transport pe nisip, posturi medicale avansate, puncte de prim ajutor și patrule de paramedici care vor cutreieră perimetrul. Pentru că festivalul să se desfășoare fără incidente, pe litoral s-au mobilizat forțe impresionante: de la organizatori și administrația locală, până la trupe mobile de jandarmi și 300 de polițiști din Garda de Coasta.

Avem nave maritime care efectuează misiuni în zona de competență pe mare cu privire la siguranță navigației în această zonă pentru că este și un raion în care navigația este interzisă ori pentru salvarea de vieți omenești pe mare dacă situația o impune”, a declarat Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă.

NEVERSEA are șase scene de concert ce debutează simultan și un line-up de zile mari, cu 200 de artiști internaționali de top. Accesul la festival se va face pe bază de bilet sau de abonament. Prețurile pornesc de la 300 de lei pentru o zi de distracție și ajung la aproape 2.000 de lei pentru un abonament de patru zile, în zona VIP. Va fi cel mai aglomerat weekend pe tot Litoralul, mai ales în stațiunile din Nord. Mamaia, Constanța și Năvodari și-au ocupat deja locurile de cazare oficiale. Zece procente din bilete au fost vândute turiștilor din alte țări.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233