dobroge.tv

Live

Evenimentul „Împreună facem diferența în boala Parkinson”, la Constanța: participarea este gratuită

Evenimentul „Împreună facem diferența în boala Parkinson”, la Constanța: participarea este gratuită
05 iulie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Ai fost diagnosticat cu boala Parkinson și întâmpini greutăți în adaptarea la noul stil de viață? Ai pe cineva în familie care se confruntă cu această boală și vrei să înveți cum să îl ajuți? Ori ești doar interesat sa afli mai multe despre una dintre bolile aflate într-o continuă creștere la nivel global?

Dacă te încadrezi în oricare dintre aceste categorii te așteptăm să vii alături de noi la evenimentul de pe 8 iulie, intitulat sugestiv „Împreună facem diferența în boala Parkinson“, de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța, cu începere de la ora 10.00.

Întâlnirea este organizată de Cabinetul de Neurologie „Doctor Axelerad Any“, iar printre invitații de marcă se numără Ileana-Cristina Dumitrache, deputat în Parlamentul României și membru în Comisia de Sănătate, și Mihaela Schipor, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Constanța.

Alături de cele două invitate, gazda întâlnirii, conf. dr. Any Axelerad, medic primar Neurologie, va prezenta cele mai noi soluţii terapeutice în boala Parkinson disponibile astăzi pacienţilor din România, dintre acestea remarcându-se terapia nonfarmacologică complementară.

De asemenea, Silviu Axelerad, psiholog clinician și specialist în medicină complementară, împreună cu psihoterapeutul Silvia Petrov vor purta un dialog cu cei prezenți despre „Neurofeedback și Stimulare Magnetică Transcraniană“. La rândul ei, Lectorul Universitar Doctor Daniela Raiciu, de la Facultatea de Farmacie „Titu Maiorescu“ din București va vorbi despre „aportul fitoterapiei la calitatea vieții“.

Ultima parte a evenimentului este dedicată artei și felului în care aceasta îi poate ajuta pe bolnavii de Parkinson. În acest sens, Andreea Enache Uanciufrii va susține pentru cei prezenți un atelier de terapie prin artă, în timp ce instructorul Steve Lorenzo și partenera lui, Ingi Hristu, ambii de la școala de tango „Deep Embrace“ din Constanța, vor pune în scenă un moment artistic prin tangoterapie.

În pauzele dintre temele de discuții ale întâlnirii, participanții vor avea parte de momente muzicale din repertoriul universal al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanţa, susținute de Silvia Simionescu, Denis Ștefănescu, Răzvan Săraru și Daniel Pop.

Evenimentul „Împreună facem diferența în boala Parkinson“ se va desfășura cu participare gratuită și se adresează în special pacienților diagnosticați cu boala Parkinson, cât și aparținătorilor acestora.

La finalul întâlnirii va avea loc și o sesiune de socializare cu toți cei prezenți, un bufet, precum și o tombolă în cadrul căreia vor fi extrași trei câștigători. Aceștia vor beneficia de una din terapiile nonfarmalogie, după cum urmează: 5 ședințe de Neurofeedback; 5 ședințe de stimulare magnetică transcraniană; 5 ședințe de Kinetoterapie

Vă rugăm să confirmați prezența prin transmiterea unui SMS cu numele dvs. la numărul de telefon 0722 395 053.

Evenimentul „Împreună facem diferența în boala Parkinson“ este organizat de Cabinetul de Neurologie „Doctor Axelerad Any“, cu sprijinul Întelege Parkinson, Stada, Brainaxy Clinic, Sun Wave Pharma și Planta Romanica.

Boala Parkinson este o tulburare de mișcare, o boală neurologică cronică, degenerativă, care afectează sistemul nervos central. Are o evoluție lent progresivă pe termen lung, afectând în prezent peste 1.200.000 de persoane în Uniunea Europeană și în lume peste 10 milioane de oameni de toate vârstele; boala Parkinson apare, în mod special, după vârsta de 60 de ani. Are o prevalență în continuă creștere, pentru anul 2050 preconizându-se 12 milioane de pacienți cu această boală.


Sursă foto:sanador.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233