dobroge.tv

Live

Zile caniculare la Constanța: baia în mare, remediul turiștilor - recomandările medicilor pentru zilele toride

05 iulie 2023
Publicitate

Care este cel mai bun remediu pentru caniculă? Răspunsul este evident o baie în mare! Dar atenție: marea și soarele ne scapă de caniculă dar ne poate produce o serie de neplăceri. Medicii ne sfătuiesc să folosim crema cu factor de protecție solară, să ne acoperim capul și să bem foarte multă apă. Un exemplu bun sunt salvamarii care spun că ajung să bea și cinci litri de apă pe zi.

Litoralul rămâne destinația preferată de românii care vor să scape de căldura extremă ce afectează mare parte din țară. 29 de grade au fost astăzi în Mamaia și Constanța, vreme tocmai bună pentru un bronz perfect. Apa sărată și briza sunt un remediu natural împotriva caniculei, iar plajele au fost aglomerate încă de la primele ore ale dimineții.

„Am venit de două zile și vreau să prind tot ce se poate de la mare. Sunt din Galați”, spune un turist.

„Sunt norocos. Îmi place să vin, să înot, mă distrez, ca la mare”, spune un alt turist.

„Facem baie în mare, bem și apă, ne hidratăm. E ok”, spune o turistă.

„Eu sunt învățat la muncă în soare și aici nu îmi este greu. Pot să stau o zi întreagă. Mă dau cu cremă o dată pe zi și în rest apă multă. Stăm mult în apă, la bronzat, că de-aia venim, să ne prindă soarele”, spune un turist.

Pentru a-și proteja copiii de soarele de la orele prânzului, mulți părinți au adus cu ei mici corturi sau umbrele. Alții au decis să plece de pe plajă la terase sau spre restaurantele cu aer condiționat.

„Este un cort cu protecție UV, cel mai important pentru copii. Noi mai puțin, ne protejăm cu uleiuri, cu creme”, spune un turist.

Salvamarii care scanează plajele și marea de primele ore ale dimineții și până seara se protejează de soare cu șepci, creme de plajă și multă apă. Ajung să bea și peste cinci litri pe zi pentru a face față căldurii.

„În zile de caniculă ieșim la patrulă sau pe apă doar în cazuri extreme. Consumăm undeva la 6 litri de lichide pe zi și încercăm când putem, în special când lumea pleacă spre masă, la prânz să ne mai ferim și noi, să stăm la umbră deoarece e foarte periculos și pentru noi”, spune un salvamar.

Medicii ne recomandă tuturor să evităm expunerea la soare la orele prânzului și să utilizăm creme cu factor mare de protecție atunci când mergem la plajă. La fel de importantă este hidratarea cu apă plată, consumul de fructe și legume proaspete, purtarea hainelor lejere în culori deschise și a pălăriilor.

„În general să ne hidratăm cu apă plată, să nu consumăm foarte multe băuturi bogate în cofeină”, spune un medic.

Cu măsuri adecvate de siguranță putem face față și caniculei, spun specialiștii, și să ne bucurăm în continuare de relaxare și distracție la malul mării. Cel puțin 80 de mii de turiști se află în prezent în toate stațiunile de pe litoral.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233