dobroge.tv

Live

Imagini cu podul peste Dunăre, înainte de marea inaugurare. Pe timpul nopții, circulaţia va fi închisă - VIDEO

Imagini cu podul peste Dunăre, înainte de marea inaugurare. Pe timpul nopții, circulaţia va fi închisă - VIDEO
05 iulie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Joi, 6 iulie, va fi inaugurat podul peste Dunăre de la Brăila, care este cea mai înaltă și cea mai scumpă construcție post revoluționară din țara noastră, potrivit adevarul.ro.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a postat miercuri pe pagina de Facebook un filmuleț cu podul de la Brăila, cu o zi înainte de inaugurare.

La inaugurarea podului suspendat peste Dunăre, vor participa, potrivit programului anunțat, Klaus Iohannis, președintele României, Marcel Ciolacu, premierul României, Nicolae Ciucă, președintele Senatului, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, Adina Vălean, comisarul european pentru Transport, ambasadorii Italiei și Japoniei.

„Am hotărât împreună cu colegii, şi cu autorităţile publice locale, şi cu colegii de la CNAIR, şi cu antreprenorul sau companiile care au lucrat aici, pentru că nu e vorba doar de una singură, ca darea în circulaţie să fie făcută cât de repede putem şi asta înseamnă 6 iulie. În 6 iulie vom putea să dăm în circulaţie, pe varianta Măcin”, a declarat Sorin Grindeanu după o vizită la podul de la Brăila, conform Agerpres. 

Potrivit ministrului Transporturilor, pentru a permite demontarea macaralelor, circulaţia pe pod va fi restricţionată pe timpul nopţii pentru o perioadă. 

„Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați - Tulcea se va da în trafic săptămâna viitoare, împreună cu prima etapă a drumurilor de legătură, pe 06 iulie, la ora 13:00. În prima etapă, traficul rutier va fi deschis pe relația parțială, cu descărcare în județul Tulcea pe drumul până la Măcin (etapa I), urmând ulterior ca varianta până la Jijila și primul Km. pe zona Brăilei (etapa II) să fie finalizată cât mai repede. Lungimea totală a drumurilor (inclusiv podul) este de 23,413 km și cuprinde două secțiuni: drumul principal Brăila - Jijila, cu o lungime 19,095 km și drumul de legătură cu DN22 Smârdan - Măcin, în lungime de 4,328 km”, a declarat Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233