Ziua Internațională de luptă împotriva consumului și traficului de droguri, la Constanța
Prin rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite, din 7 decembrie 1987, ziua de 26 iunie a fost declarată Ziua Internațională de luptă împotriva consumului și traficului de droguri. Astfel, în fiecare an, aceasta este marcată prin activități desfășurate de polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Aceste acțiuni sunt menite să conștientizeze populația cu privire la problema majoră pe care drogurile o reprezintă pentru societate.
În acest context, la data de 26 iunie, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, specialiști și voluntari ai Agenției Naționale Antidrog- Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, au desfășurat o serie de activități cu caracter informativ-preventiv, în rândul persoanelor aflate în zona peninsulară a municipiului Constanța.
Polițiștii s-au adresat în special grupurilor de tineri, pentru ca aceștia să conștientizeze riscurile la care se expun în cazul consumului de droguri.
Pentru a preveni consumul de droguri sau alte substanțe interzise, polițiștii vă recomandă:
- Informați-vă despre riscurile consumului de droguri (dependența începe cu utilizarea acestora în scop recreațional)!
- Alegeți-vă cu grijă prietenii și anturajul, evitând persoanele care vă îndeamnă să consumați astfel de substanțe!
- Mențineți un stil de viață echilibrat! Persoanele apelează , de obicei, la droguri atunci când trec prin momente dificile.
- Stabiliți-vă obiective clare și realizabile pentru viitor! Acestea vă vor ajuta să vă concentrați asupra a ceea ce doriți să realizați, conștientizând faptul că drogurile și alcoolul vă vor împiedica să vă atingeți obiectivele!
- Împărtășiți aceste sfaturi cu prietenii și contribuiți la promovarea unui stil de viață mai sănătos. Iar, dacă aveți un prieten consumator de droguri, nu îl marginalizați și nu îl etichetați, ci îndrumați-l să ceară sprijinul familiei, profesorilor sau specialiștilor!
Sursă foto: IPJ Constanța