dobroge.tv

Live

Caz unic de pierdere a auzului în urma infectării cu COVID-19

Caz unic de pierdere a auzului în urma infectării cu COVID-19
15 octombrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Un bărbat în vârstă de 45 de ani din Marea Britanie și-a pierdut permanent auzul după ce a făcut o formă gravă de COVID-19. Doctorii afirmă că este primul astfel de caz în Regatul Unit, relatează BBC, citat de Digi24.

Marți, a fost publicat un studiu în British Medical Journal’s Case Reports, în care se arată că bărbatul, ce suferea de astm, a fost spitalizat la Londra, la câteva zile după ce a început să prezinte simptome de COVID. Acesta a fost plasat la terapie intensivă și a avut nevoie de respirație asistată. A fost intubat apoi timp de 30 de zile.

La o săptămână după ce a ieșit din terpie intensivă, acesta a început să audă țiuituri în orechea stângă, iar apoi și-a pierdut brusc auzul. Pacientul nu avea istoric de pierdere a auzului sau patologii ale urechii. În urma testelor efectuate, s-a stabilit că prezintă o afectare a nervului auditiv, în urechea medie.

În ciuda tratamentului cu steroizi și a injecțiilor în ureche, acesta nu și-a putut recupera auzul, pierderea fiind ireversibilă.

Un studiu publicat în august de specialiști ORL de la Universitatea din Manchester descria că unii pacienți COVID-19 s-au confruntat în timpul bolii și cu probleme de auz, iar acestea au continuat chiar și după ce s-au vindecat și au fost externați, dar nu era relatat niciun caz de pierdere definitivă a auzului, menționează sursa citată.

Pierderea auzului nu este neobișnuită în cazul infecțiilor virale, acest lucru întâmplându-se și în cazul gripei. Cu toate acestea, tratamentul cu steroizi ar fi trebuit să rezolve această complicație, dacă este administrat la timp.

Deși se credea că virusul nu intră prin ureche, celule receptoare, de care se fixează SARS-CoV-2, se află și în urechea medie.

Dată fiind prezența masivă a virusului în rândul populației și consecința gravă a pierderii auzului, este important ca această problemă să fie investigată în continuare”, au recomandat experții. Ei îi sfăuiesc pe medici să verifice eventuale complicații ale COVID-19 și în cazul auzului pacienților.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233