dobroge.tv

Live

Militarii în rezervă și retragere, discuții cu deputații Stelian Ion și Cristian Seidler: cer excluderea rezerviștilor din PNRR

23 iunie 2023
Publicitate

Au tras din nou un semnal de alarmă. Militarii rezerviști și sindicaliştii din mai multe asociații sunt nemulțumiți de pensii și cer excluderea rezerviștilor din PNRR. De asemenea, își doresc ca sporturile lor să fie acordate și civililor. Mai mult, vor ca pensiile să nu mai fie impozitate. Așa că aceștia au stat de vorbă cu deputații Stelian Ion și Cristian Seidler.

„Această discriminare pe care o vedem în ultima perioadă și în ultimii ani la adresa Armatei și a pensionarilor militari trebuie să înceteze și trebuie găsite soluții de reparare a discrepanțelor, deficiențelor și a discriminărilor, în ultimă instanță. Dacă ne gândim numai la procentul acela infim cu care a fost actualizate pensiile militare în comparație cu celelalte categorii sociale, este discriminare din toate punctele de vedere”, a declarat general maior (r) Victor Strâmbeanu, președinte Asociația Liga Aeriană Română.

„De ce solicităm ieșirea din PNRR și din respectiva Lege 244? Articolul 42 din Constituție interzice folosirea cuvântului ‹‹muncă›› la noi. Noi avem contracte de prestare a activității de cadru militar/polițist. La ordin 24/24, 732 de ore pe lună, suntem plătiți la 24 de ore”, a declarat col. dr. (r) Mircea Dogaru, președinte SCMD.

„Dumneavoastră aveți argumentele dumneavoastră, eu, Stelian, noi, alții, avem argumentele noastre. Asta nu înseamnă că vă desconsiderăm sau avem o lipsă de respect pentru dumneavoastră”, a declarat Cristian Seidler, deputat.

De-a lungul ultimelor luni, sindicaliștii au cerut în nenumărate ori ca rezerviştii să fie expluși atât din PNRR, cât şi din Proiectul Legii Pensiilor de Serviciu, pentru a da posibilitatea măririi pensiilor civile în cadrul procentului de 9,4% din PIB, precum și aplicarea Legii tuturor pensionarilor civili. Ba mai mult, au ieșit și în stradă, dar până acum nu au avut niciun rezultat.

„Contribuim mai mult decât civilii. Contribuim 25% ca toată lumea, bașca 5% din net. Așa-zisa pensie privată la dumneavoastră, la noi pensie suplimentară care ne-a fost furată și băgată în baza de calcul la pensiile militare. De ce? Ni s-a schimbat natura juridică. Contribuție individuală la bugetul de stat”, a mai declarat col. dr. (r) Mircea Dogaru, președinte SCMD.

„Cum se aplică legea? Cum se raportează statul la militarul pe care îl are în subordine în lumea asta, așa să fie și în România. Noi suntem experimente. Eu m-am săturat de experimente. Mai am puțin și mor și abia pot să trăiesc. Și am fost obligat de la 14 ani în Armată să respect și am ieșit handicapat în viața civilă pentru că am fost învățat să am cuvânt, să-mi respect cuvântul, să fiu corect, să fiu cinstit, să am grijă cum merg pe stradă, să-mi respect atribuțiile”, a declarat lt. cdor. (r) George Hoștină, purtător de cuvânt Filialei 1 SCMD Constanta.

Și nu sunt singurele nereguli pe care sindicaliștii le-au sesizat în lege.

„Începând de la 1 ianuarie se topesc ștatele de salarizare mai vechi de cinci ani. Cum vei dovedi peste 15-20 de ani că tu ai contribuit cu atâta în luna mai a anului ăsta? Când nu mai există baza.. S-au făcut niște pași, s-au desființat cărțile de muncă la civili, noi nu am avut, dar am avut situația foarte clară. Păi dacă mai mult de cinci ani nu am bază, cum dovedesc contributivitatea? Se merge pe ideea desființării în general a pensiilor”, a mai declarat col. dr. (r) Mircea Dogaru, președinte SCMD.

La întâlnirea cu deputații, oamenii au venit și cu pancarte pe care erau scrise următoarele mesaje: „Guvernanți, scoateți legea pensiilor militare din PNRR!”, „Într-o țară civilizată nimeni nu ar îndrăzni să trateze militarii ca la noi” și „militarii nu au pensii speciale”. Dacă doleanțelor lor vor fi ascultate rămâne de văzut. Între timp, membrii Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual alături de alte sindicate vor ieși în stradă și vor protesta timp de trei zile în capitală.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233